Украинската армия и руската частна военна групировка Вагнер съобщиха за

...
Украинската армия и руската частна военна групировка Вагнер съобщиха за
Коментари Харесай

Украйна и Вагнер: Руските сили край Бахмут се оттеглят

Украинската войска и съветската частна военна формация " Вагнер " оповестиха за по-нататъшно съветско оттегляне към град Бахмут, предаде Ройтерс.

Украинските военни елементи наоколо до фронтовата линия обявиха, че Русия бомбардира пътищата за достъп до региона, с цел да забави украинското нахлуване, което, както Ройтерс се показва, трансформира обстановката след месеци на постепенни съветски триумфи в най-смъртоносната наземна борба в Европа след Втората международна война.

" Сега, в по-голямата си част, когато започнахме да напредваме, те обстрелват всички пътища към предните позиции, тъй че нашите бронирани машини не могат да транспортират пехота, муниции и други неща ", сподели Петро Подару, пълководец на украинската артилерийска част.

" Въпреки обстоятелството, че нашите елементи нямат преимущество в оборудването... и бойците, те продължиха да напредват по фланговете и покриха разстояние от 150 до 1700 метра, сподели военният представител Серхий Череватий в телевизионни мнения.

Напредъкът на Украйна бе съпроводен от задълбочаващо се разделяне сред " Вагнер ", който управлява акцията в Бахмут, и постоянната съветска войска.

Шефът на " Вагнер " Евгений Пригожин споделя, че неговите сили в самия Бахмут към момента напредват, напът са да изтласкат украинските войски от последния им плацдарм в застроената зона в западните околности на града.

Но той упреква командирите на постоянните сили на Русия, че са изоставили територия на север и юг от града, повишавайки риска войските въвъ вътрешността да бъдат обкръжени.

" За страдание, елементи на съветското министерство на защитата се изтеглиха до 570 метра на север от Бахмут, разкривайки нашите флангове ", сподели Пригожин в последното си гласово известие в четвъртък.

" Обръщам се обществено към висшето управление на Министерството на защитата, защото писмата ми не се четат ", сподели Пригожин, адресирайки посланието си към министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.

" Моля, не предавайте фланговете. "

В цяла Украйна тази нощ бе оповестена още веднъж паника за въздушни набези като се изключи крайните западни региони на страната, съобщи Ройтерс.

Украинските военни предизвестиха за вероятни ракетни удари в Одеска и Николаевска област в Южна Украйна.

През нощта имаше и предизвестия за набези с дронове в Киев, както и в регионите на запад от украинската столица.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР