Украинска компания определи най-опасните имена в автомобилното застраховане, съобщи електронното

...
Украинска компания определи най-опасните имена в автомобилното застраховане, съобщи електронното
Коментари Харесай

10-те най-опасни имена на шофьори

Украинска компания дефинира най-опасните имена в автомобилното обезпечаване, заяви електронното издание Forinsurer. Застрахователно сдружение „ Провидна “ проучва телефонните диалози на чиновниците от своя контактен център, потърсили клиенти при настъпването на застрахователни събития.

Според разбора на резултатите, най-разпространеното мъжко име на водач, предизвикал пътно-транспортно произшествие (ПТП), е Александър, а най-разпространеното женско име на застрахована клиентка, провокирала злополука, е Наталия.

Застрахованите мъже, носещи името Александър , са 10,5% от всички клиенти, на които са звънели от компанията. На последващо място в самобитния рейтинг се подреждат: Сергей (9%), Владимир (7%), Андрей (5,4 %) и Юрий (4,7%). Сравнение с аналогичния интервал на миналата година показва, че в „ мъжкия рейтинг “ няма промени на местата.

Сред женските имена най-разпространеното име на извършител – Наталия , заема 9,3% от общия брой телефонни уведомления. В рейтинга участват имената: Елена (8,7%), Татяна (7,3%), Олга (6,3%) и Ирина (6,5%). При съпоставяне на челната петица от предходен период прави усещане, че името Елена се реалокира от 5-то на 2-ро място.

По данни на правосъдното министерство на Украйна, през последните 30 година най-популярното мъжко име в страната е Александър, а женско – Анастасия. С това се изяснява и високата „ щетимост “ на името Александър.

В женския рейтинг годишно настъпват промени, само че като цяло незначителни. Изводът на застрахователите обаче е, че шофьорки с името Анастасия попадат в ПТП извънредно рядко. 86,2% от провокиралите ПТП клиенти на застрахователната компания са мъже и 13,8% – дами.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР