Украинка“ омая пенсиониран полковник от армията на САЩ. Той толкова

...
Украинка“ омая пенсиониран полковник от армията на САЩ. Той толкова
Коментари Харесай

„Украинка“ омая пенсиониран полковник в сайт за запознанства, той и изпрати секретни документи на Пентагона

„ Украинка “ омайност пенсиониран полковник от армията на Съединени американски щати. Той толкоз я харесал, че й зпрати секретни секрети на Пентагона за съветската инвазия в Украйна посредством задграничен уеб страница за запознанства.

63-годишният Дейвид Франклин Слейтър е работил като граждански за Стратегическото командване на Съединените щати. Той е упрекнат в нелегално откриване на сензитивна информация за националната защита.

Слейтър беше задържан на 2 март за скрит план за предаване на класифицирана информация

Стратегическото командване на Съединените щати е едно от 11-те обединени бойни командвания в Министерството на защитата. То е със седалище във военновъздушната база Offutt покрай Омаха, Небраска. Именно този отдел носи отговорност за нуклеарното въздържане и други значими неща.

Слейтър е имал най-високо позволение за сигурност, до момента в който е работил в Стратегическото командване на Съединени американски щати. Той е минал образование по какъв начин вярно да борави с класифицирана информация, съгласно прессъобщение на министерството на правораздаването.

Слейтър комуникира посредством уеб страницата за запознанства с лице, което твърди, че е жена, живееща в Украйна

Лицето е поискало информация от Слейтър, наричайки го „ скришен сътрудник “ и „ обич на скришен осведомител “, съгласно обвинителния акт

. „ Любими Дейв, имат ли НАТО и Байдън скришен проект да ни оказват помощ? “ попитало лицето, наред с няколко други оферти, изискващи класифицирана информация от Слейтър.

Той би трябвало да се яви в началото пред съда във вторник и е изправен пред оптимално наказване до 10 години затвор, три години следено освобождение и санкция до 250 000 $ за всяко обвиняване в скрит план за предаване и предаване на информация за националната защита.

В понеделник някогашният член на военновъздушната национална армия Джак Тейшейра получи 16 години затвор за приключване на секретна информация от Пентагона.

Източник: The Guardian/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР