Ужасна трагедия потресе страната: 17-годишно момиче почина внезапно на 2

...
Ужасна трагедия потресе страната: 17-годишно момиче почина внезапно на 2
Коментари Харесай

Ужасна трагедия: 17-годишно момиче почина в столично училище!

Ужасна покруса потресе страната: 17-годишно момиче умря ненадейно на 2 април вечерта в София! Нещастният случай станал към 19:00 часа в столичното 96-то учебно заведение "Лев Толстой " в ж.к. "Люлин ".

По авансово информация, на ученичката ѝ прилошало и тя припаднала. На място дошъл екип на Спешна помощ и полицията. Дошлите на място парамедици единствено са установили гибелта на момичето. По първични данни става дума за трагичен случай, няма следи от принуждение, потвърдиха за "По света и у нас " от Столична дирекция на вътрешните работи.

От "Спешна помощ " потвърдиха пред БЛИЦ за трагичния случай с ученичка довечера в столицата. Починалото момиче е на 17 години. Тя е припаднала в двора на 96-то учебно заведение в столичния квартал "Люлин ", след което е била извикана "Спешна помощ ".

В сигнала си до БЛИЦ очевидци на трагичния случай настояват, че учениците и приятелите на момичето са били в потрес и са обвинили лекарите в забавяне. Заради това се е стигнало до напрежение и се е наложило на място да дойдат патрулки. Ето какво заяви пред БЛИЦ говорителката на "Бърза помощ " Катя Сунгарска: "В 20.09 часа получаваме сигнал за припаднало 17-годишно момиче в 96-то учебно заведение в "Люлин ".

В 20. 20 колата ни е била на мястото на случая, на 11-та минута сме били там, лекарите ни са взели дистанцията от централата на "Спешна помощ " на "Сточна гара " до "Люлин " с оптималната скорост, екипът ни е реагирал незабавно на позвъняването.

За страдание при идване на място, е открито, че момичето е открито умряло на двора. Веднага нашият екип се е свързал с координатор по централа, с цел да повика полиция. Напълно разбираме, че при подобен злополучен случай от време на време и минутата наподобява час, разбирам цялото терзание и на родителите, и на съучениците, тъй като това извънредно тежка покруса. Със състрадание и огорчение приказваме за това, само че в тази ситуация нашият екип не е могъл да направи нищо ", съобщи Катя Сунгарска.

Тя разкри още за последвало развиване на нещастието. "Случаят има развиване. В 21. 03 часа ни се обаждат за тежка нервна рецесия на майката на момичето, незабавно потегля кола за спешна помощ, в след 12 минути сме били на адреса. Пред учебното заведение към този момент са били събрани другари, съученици и близки на момичето. Те са почнали да ритат колата за спешна помощ, да блъскат по нея, добре че е имало служители на реда, които да оказват помощ на лекарите. Така колата за спешна помощ, която е отивала да помогне на майката, не е могла да стигне до нея и да помогне. "

Би Нюз обаче откри коментар на свидетел във Facebook, ето какво написа М.Т.:

" Слушах новините 17-годишно момиче припаднало в двора на учебно заведение...това е зад нашия блок 96-то СОУ тъкмо се прибирах и имаше полиция, само че кола за спешна помощ не, момчетата от блока споделят, че два часа нямало кола за спешна помощ по какъв начин лъжат по новините не е еистина... на единадесетатта минута била пристигнала...как лъжат имаше полиция единствено...момичето е умряло. "

Източници на БЛИЦ разкриха още, че по всяка възможност до гибелта на момичето се е стигнало, откакто тя си е глътнала езика и е почнала да се задушава. Тя е била в двора на учебното заведение със свои другари и по нищо не предвещавало, че ще се случи такава покруса.

Един от охранителите в учебното заведение описа, че детето припаднало на двора на учебното заведение към 19:30 – 19:45 часа.

„ Пред очите ми момичето издъхна в ръцете на майка си – добави охранителят. – Докато излезем с сътрудника с цел да забележим какво става, разбрах, че деца, които са били с момичето, са се обаждали на няколко пъти за кола за спешна помощ. Дори когато към този момент бях на открито ги чух, че отново се обадиха да питат какво става и за какво колата за спешна помощ се бави “.

Малко след 21:00 часа на мястото на нещастието е пристигнала и втора кола за спешна помощ за майката.

Коментарите във Facebook по тематиката за разнопосочни, от състрадание, до решение на проблема. Каква е истината обаче остава да кажат единствено лекарите.

Близки и напознати изричат съболезнования на фамилията за трагичния случай.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР