Ужасът в Турция не стихва. Ново земетресение с магнитуд 5,3

...
Ужасът в Турция не стихва. Ново земетресение с магнитуд 5,3
Коментари Харесай

ОБЗОР: Жертвите в Турция растат, разбиха наркооранжерия край Пловдив

Ужасът в Турция не стихва. Ново земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер е удари през днешния ден южната ни съседка. Броят на жертвите след опустошителните земетресение пораства с всеки час и по последни данни е над 12 000. По последните данни турските управляващи оповестяват за над 9000, които са открити мъртви след естественото злополучие. Трудно е да се получат данни от Сирия, само че по информация досега, броят на доказаните смъртни случаи до момента е към 3000. 
Прочетете още

Хиляди хора потеглиха към мястото на ужаса, с цел да окажат нужната помощ.

България се намира в сеизмична зона. Трагедията от понеделник в Турция още веднъж повдигна въпроса безвредни ли са постройките, в които живеем и могат ли да устоят на трус с сходна мощ и активност. Проверяваме със строителния инженер Владимир Жиянски.

Край Пловдив бе прегазен мъж. Той задремал под рейс в село Целапица, а на сутринта при тръгването му е бил премазан. Оказа се, че жертвата е един от най-жестоките нарушители в Пловдив. Той е 44- годишният Николай Асенов  с прякор Шаката, чието досие умерено може да влезе в Книгата за върхове на Гинес. Шаката е прекарал зад решетките съвсем целия си умишлен живот, вижте за какви закононарушения е осъждан:

Осигуряването на общо 32,7 млн. лв. от бюджета на Община Пловдив за довършването на стадионите „ Христо Ботев ” и „ Локомотив ” ще бъде препоръчано на сесията на локалния парламент на следващия ден. То се чака да бъде препоръчано от групата на ГЕРБ в Общинския съвет на следващия ден, научи  TrafficNews  от източници в централата на партията.

Бул. „ Никола Вапцаров ” край кметството в Кючука осъмна в транспарант „ Язов, оставка! ”. Вероятно той е бил комплициран от почитател организацията на „ канарчетата ” „ Лудата тайфа ”, които във Facebook страницата си обясниха за какво желаят неговата оставка.

Близо три седмици след случая с паднало дърво върху деца в Пловдив, положението на най-пострадалото момиче, което беше със строшен прешлен, остава същото. Детето към момента е обездвижено и е насила да стои неподвижно, с цел да не се получат разбърквания, до момента в който мястото зараства. Това разяснява пред  TrafficNews  Светослав Ангелов - бащата на 14-годишното момиче.

Петър Петров е новият областен прокурор на Пловдив. Днес прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет организира избор за назначение на административен ръководител  на Районна прокуратура – Пловдив. В състезанието са взели участие двама кандидати-  Петър Петров – прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив и Чавдар Грошев – изпълняващ функционалностите „ административен началник – областен прокурор “ на Районна прокуратура – Пловдив.

Бившият зам.-кмет на Община Пловдив и ексобластен шеф Розалин Петков ще бъде избран отново за изпълнителен шеф на „ Свободна зона ” АД.  Решението би трябвало да бъде взето на утрешната сесия на Общинския съвет, като то е на база на извършения конкурс за началник и членове на съвета на шефовете.

Община Пловдив ще кандидатства по европейска стратегия за построяването на дъждовен канал, който да води водата от булевардите непосредствено към река Марица. На сесията на Общинския съвет ще се гледа решението за разпределяне на 525 хиляди лв. безлихвен заем  за настоящи разноски по европейския план

Криминалисти разрушиха наркооранжерия край Пловдив. Операцията за секване на противозаконното произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции е подхваната в края на предходната седмица.

Пиян пловдивчанин размаха револвер на малолетно момче в Кючук Париж. Около 21:20 ч. нощес патрул на Първо районно управление (на МВР) се отзовал на сигнал за хулигански дейности пред денонощен магазин в пловдивския квартал. На място те открили, че мъж във очевидно нетрезво положение, се карал с малолетно момче, блъснал го и демонстративно посочил газов револвер.

Клиент на автомивка в Пловдив повреди с автомобила си една от колоните и избяга от местопроизшествието. Мъжът е бил хванат след бърза реакция на служителите на реда в Пловдив, а сигнал в Трето районно управление (на МВР) е подаден към 16:15 часа. 

Пловдивският Окръжен съд призна за отговорен по всички обвинявания служителя на " Пътна полиция " – Пловдив Матей Матов, който бе арестуван при интервенция на " Вътрешна сигурност ”. Бившият служител на реда ще търпи обща присъда за закононарушенията от 2 години и 4 месеца условно с изпитателен период 3 години и санкция от 1000 лв.. Матов ще бъде лишен и от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за период от 3 години. Присъдата по отношение на мъжа е редуцирана с една трета, поради, че делото протече по реда на съкратеното разследване.

 Трима души, свързани с " Булгаргаз ", ще бъдат упрекнати за длъжностни закононарушения за над 88 млн. лева Подведени под отговорност са някогашният министър на енергетиката от квотата на Има Такъв Народ в държавното управление на Кирил Петков - Александър Николов, някогашният изпълнителен шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов и зам.-министърът на енергетиката в държавното управление на Политическа партия Данаил Николов. Предмет на следствието са доставки за газ и обвързваните с тях условия.

Проблемите пред ремонта на ул. „ Даме Груев ” нямат край, до момента в който градските управляващи се пробват оптимално бързо да отворят правата. Както TrafficNews писа автомонтьор вкарва непрекъснато заповедите на Община Пловдив и регион „ Южен ” в съда, свързани с бутането на къщата му.

За нова неправда с обслужването на клиенти на българските магазини от международния бранд " Икеа " алармира читателка на  TrafficNews . Този път става дума за блокирани пари на клиент, отказал се от направена поръчка. 

На 11 януари тази година клиентка на веригата направила покупка от онлайн магазина на веригата на стойност 279 лв.. Два дни по-късно обаче, дамата анулирала осъществената поръчка. Какво обаче се случва, четете тук:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР