Журналистът Петър Бочуков е починал на 8 май, съобщават от

...
Журналистът Петър Бочуков е починал на 8 май, съобщават от
Коментари Харесай

На 8 май си отиде един от най-изявените български журналисти

Журналистът Петър Бочуков е умрял на 8 май, оповестяват от Съюза на българските журналисти и Българска телеграфна агенция. Поклонението е на 10 май, в църквата " Св. София " от 13:30 часа.

" Стотиците му изявления са белязани с ексцентричен гений, с акуратност и с богати професионални знания процесите в света, с почтена позиция и отговорност към читателите. И от незначителни на пръв взор събития Петър Бочуков умееше да изведе систематизирания за огромната политика. Негова е заслугата читателите даже на английския вестник " Таймс " посредством публикациите му, оповестени там, да научат повече за България “, пишат от Съюз на българските журналисти. Той беше необикновен другар, огромен и добър човек, душа на колектива, мечтан посетител на всяко събиране с сътрудници, почитан от експертите в интернационалната тема, допълват сътрудниците му.

Петър Бочуков е роден на на 2 септември 1938 година в Широка лъка. Почти цялата му професионална орис е обвързвана с в. " Работническо дело " и по-късно - с в. " Дума ". Бил е сътрудник в Берлин и по-късно в Лондон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР