Уимбълдън. Роджър Федерер бе видимо разочарован на пресконференцията след четвъртфиналния

...
Уимбълдън. Роджър Федерер бе видимо разочарован на пресконференцията след четвъртфиналния
Коментари Харесай

Федерер: Знаех, че ще ми бъде много трудно

Уимбълдън. Роджър Федерер бе очевидно отчаян на конференцията след четвъртфиналния дуел с Хуберт Хуркач на Уимбълдън. Швейцарецът даде съществени мотиви за терзание на своите фенове, като съобщи, че не е изключено това да е бил последният му Уимбълдън, както и, че в идващите дни ще вземе дефинитивно решение дали ще взе участие на Олимпийските игри в Токио.

„ Много съм отчаян. В края на мача се усещах доста изтощен и бих могъл да заспя даже в този момент. Дадох безусловно всичко от себе си на корта. Последните 18 месеца бяха доста дълги и сложни за мен, само че все пак имах много мотиви за наслада след завръщането си в тура “ – разяснява международният №8.

„ Това, което би трябвало да направя в този момент, е да проучвам случилото се и да чуя мнението на хората от щаба ми. Трябва да оценим дали присъединяване ми тук бе позитивно или не, както и да обсъдим какво ще предприемем по-нататък. Относно днешния мач, вятърът изигра известна роля, само че в това време придвижването ми по корта можеше да е по-добро. В това отношение към момента не съм на равнището, на което ми се желае да бъда. Опитах всичко и в действителност желаех да реализира освен това в шампионата, само че явно не е било допустимо “ – добави Федерер.

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем бе подложен в листата с швейцарски спортисти за идната Олимпиада, само че съобщи, че към момента не е решил дали ще пътува за Япония.

„ През идващите няколко дни ще помисля върху възможното ми присъединяване на Олимпийските игри. Преди известно време споделих, че ще изчакам края на Уимбълдън, с цел да взема това решение, тъй че към момента не знам. В момента не мога да кажа нищо повече. Съвсем скоро ще направя изказване по тази тематика “ – разкри осемкратният първенец на Уимбълдън.

Федерер бе запитан и дали тазгодишното присъединяване на Шампионата е последното в кариерата му. „ Не знам. Наистина не знам. Трябва да го обсъдя с хората от екипа ми. Целта, която си поставихме предходната година, бе да играя на Уимбълдън още един път. Първоначалният проект бе да го направя през 2020 година, само че тогава травмата ми се усложни, а пандемията обърка всичко. Успях да вземам участие тази година и това ме направи доста благополучен, само че шампионатът за мен завърши и в този момент ми следва да проучвам представянето си в тура “ – показа швейцарецът.

„ Трябва да установя какво би трябвало да направя, с цел да подобря кондицията си и да бъда по-конкурентен. Много съм благополучен, че стигнах дотук след всичко, което ми се случи през последните 18 месеца, както и след компликациите, които изпитах против Манарино в първи кръг. Бих желал да играя още веднъж на Уимбълдън, несъмнено, само че на моята възраст човек в никакъв случай не може да бъде сигурен “ – сподели още Федерер.

На въпроса дали се замисля върху вероятно отдръпване от тениса, Маестрото отговори „ Не. Просто би трябвало да си дам малко отмора и да помисля в вероятност. Трябва да избера деликатно идната си огромна цел, защото планината се изкачва малко по малко. Не можеш просто да скочиш до върха. В този смисъл, Уимбълдън беше значима крачка напред. Сега би трябвало да проучваме какво се получи добре и какво – не, както и по какъв начин се усещам физически и психически. Знаех, че ще ми бъде доста мъчно. Трябва да обмисля и възнамерявам деликатно това, което ми следва по-нататък, само че сигурно имам желание да продължа да играя “ – приключи някогашният №1 в света.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР