Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна

...
Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна
Коментари Харесай

Дъждовен вторник

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна и на доста места в Централна и Източна България ще има превалявания от дъжд, в източните региони ще са обилни по количество.

За това предизвестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Югозападна България преди обяд ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми . Ще продължи да духа сдържан източен вятър, в източната половина от североизток. Максималните температури ще са сред 17° и 22°, по-ниски в Югоизточна България 13°-16°, в София - към 18°.

Над планините облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд, над 2200 m - от сняг. След обяд тук-там в Рило-Родопската област ще прегърми. Ще духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 4°.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места, основно по южното крайбрежие, преваляванията ще са обилни по количество. След обяд над Северното Черноморие облачността ще се раздра . Ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 14° и 17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР