УЕФА започна дисциплинарна процедура срещу Барселона, Реал Мадрид и Ювентус

...
УЕФА започна дисциплинарна процедура срещу Барселона, Реал Мадрид и Ювентус
Коментари Харесай

УЕФА започна дисциплинарна процедура срещу лидерите на Суперлигата

УЕФА стартира дисциплинарна процедура против " Барселона ", " Реал " Мадрид и " Ювентус " по отношение на присъединяване им в провалилия се план " Суперлига ", който разбуни духовете във футбола.

Турнирът бе учреден от 12 отбора, само че в границите на 48 часа 9 от тях - " Ливърпул ", " Арсенал ", " Челси ", " Манчестър Сити ", " Манчестър Юнайтед ", " Тотнъм ", " Интер ", " Милан " и " Атлетико " Мадрид, оповестиха своето отдръпване.

Днес от УЕФА оповестиха, че са стартирали дисциплинарна процедура против трите клуба-лидери на Суперлигата поради " евентуално правно нарушаване ".

В началото на месеца останалите 9 клуба бяха реинтегрирани, само че понесоха санкции. Те се съгласиха да платят по 15 млн. евро, както и да се разделят с 5% от приходите си в евротурнирите за един сезон. Освен това всеки един от тях одобри, че ще отнесе санкция в размер на 100 млн. евро, в случай че още веднъж се включи в план сходен на Суперлигата.

" Предприетите ограничения са съществени, само че нищо от финансовите наказания няма да остане в УЕФА. Средствата ще бъдат вложени в развиването на детско-юношеския футбол и поддръжка за локалните общности из цяла Европа. ", гласеше известието на УЕФА.

Тогава президентът на УЕФА Александър Чеферин приветства решението на отдръпналите се и удостовери, че скоро централата ще наложи санкции и на " Ювентус ", " Реал " Мадрид и " Барселона ".

" Само мощна организация може да признае грешката си. Въпросните клубове направиха тъкмо това. Те започнаха дейности, с цел да показват своето страдание и да поемат ангажимент към европейския футбол. Същото обаче не може да се каже за клубовете, които не престават да вземат участие в така наречен " Суперлига ". УЕФА ще се занимава с тях след това. ", разяснява Чеферин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР