“Удоволствието от придвижването по бул. “Левски се оказа и икономически

...
“Удоволствието от придвижването по бул. “Левски се оказа и икономически
Коментари Харесай

Общинарка от ГЕРБ -Варна: Булевард “Левски” ще води до икономия от 100 милиона лева годишно!?!

“Удоволствието от напредването по бул. “Левски ” се оказа и стопански преференциално! След последното засичане се оказа, че колата ми е горила с към 1,6 л. накм. по-малко!!! И то единствено в градски условия. Изчислено за месец, персоналната ми спестовност ще е в рамките сред 40 и 50 лева, което на годишна база е почти към 550 лева Супер!!!  И още нещо любопитно: Частните коли във Варна са над 200 000! Това прави единствено за една година над 100 млн. лв. спестовност!!!) ”  – това разгласява в обществените мрежи шефката на групата общински съветници на ГЕРБ във Варна Марица Гърдева, написа varnahot.com. 

Към обявата е прикачена и фотография на мегабулеварда “Левски ”, на коята се вижда и трафика от цели два автомобила.

 1may

Марица Гърдева сигурно се усеща фантастично, изключително когато общинарите имат да усвояват бюджет от над половин милиард годишно. Емоционалните и отклонения обаче фрапантно се разминават с математиката. Нека да вземем калкулатор и да проверим дали и ние ще се усещаме фантастично като Гърдева.

1.   За да се икономисат 50 лева би трябвало да се кара най-малко по 1600 км месечно и то единствено и само по 3 километровия  бул. “Левски ” .  Едва ли има варненец, който да има вяра, че това е допустимо. Какво демонстрира калкулатора още:

2. За да икономисаме 50 лева ще би трябвало да минаваме по цялата дължина на бул. “Левски ” по 533 пъти месечно!!!  Средно на ден би трябвало да минаваме по булеварда по 25 пъти. На вас това може и да ви е смешно, само че това кара Марица Гърдева се усеща фантастично. 

3. Над 200 000 варненци, които карат коли ще минават по 1600 км месечно по новия бул.?!?  Позволяваме се леко да се съмняваме с тези изказвания. Нека да поразсъждаваме малко – нещо, което очевидно Марица Гърдева не умее.

     –  Над 120 000 коли имат варненци, които живеят в кварталите Младост, Възраждане, Трошево и Владиславово.  Дори и при голямо предпочитание те би трябвало да се придвижват по булевардите “Владислав ”, “Сливница ” и “Цар Освободител ”. Практически им е невероятно да “кацнат ” непосредствено на новия бул.. Придвижването им по главните булеварди обаче в този момент се затруднява в допълнение от кръговите кръстовища. Предполага се обаче, че те ще икономисат спомагателните си разноски с няколко кръгчета на ден по новия бул.. Все отново би трябвало да бъдат признателни и да навъртат километри, с цел да излезе сметката на Марица Гърдева. 

– Над 20 000 коли имат варненци живеят в Аспарухово, Галата и вилните зони . Те също по този начин мъчно биха “кацнали ” на новия бул.. Ако би трябвало да пестят обаче ще вървят до него и ще карат – няма по какъв начин! Няма и да се оплакват за тапите по ул. Девня – стига хейт. Само мрънкате и не оценявате хубавото!

–  Над 20 000 коли имат варненци живеят в квартал Левски.  Колко ли гориво пестят в този момент с новия бул. като се постанова да въртят в допълнение километри всеки ден, с цел да стигнат до домовете си? Няма да разясняваме и по какъв начин тези хора се придвижват пешком, че тематиката напълно ще загрубее…

С изработката на революционното бъдещо кръгово при Максуда натоварения товарен трафик по ул. Девня към ЗПЗ ще обикаля по половин километър повече. Колко ще се усили замърсяването и разноските там няма да разясняваме. Все отново пътуващите да не са неблагодарни и като отплата да врътнат две-три обиколки по бул. “Левски ”, с цел да спестят.

Не можем да отречем, че най-вече ще спестят жителите на квартал “Чайка ”, които за 4 минути ще стигат до квартал “Максуда ”!  Какво ще вършат в Максуда естествено си е техен проблем. Важното е, че стигат до там за 4 минути.

Необходимостта от бул. “Левски ” е безспорна.  Основният трафик във Варна обаче е в направлението изток-запад и един напречен бул. въпреки и нужен няма по какъв начин да облекчи целия трафик в града. Съмнителен е и резултата от изразходването на стотици милиони за създаване на кръгови с две равнища.  Философията на булеварда е тотално сбъркана: Предимство имат колите, а не хората. В целия свят нещата са тъкмо назад. Но както се споделя: Важното е, че нещо се прави!

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР