Ударът по база близо до Лвов потвърждава опасността от доставка

...
Ударът по база близо до Лвов потвърждава опасността от доставка
Коментари Харесай

Петер Сиярто, Унгария: Ударът по базата до Лвов потвърждава опасността от доставка на оръжие за Киев

Ударът по база покрай Лвов удостоверява заплахата от доставка на оръжие на Киев, тъй че Унгария ще се придържа към решението си и няма да изпраща войски или оръжие в Украйна, сподели унгарският външен министър Петер Сиярто, оповестява РИА Новости.

В неделя сутринта съветските въоръжени сили нападнаха образователните центрове на украинските въоръжени сили в село Старичи и военния полигон Яворовски в Лвовска област с високопрецизни далекобойни оръжия, убивайки до 180 наемници и огромна партида задгранично оръжие, заяви съветското министерство на защитата.

„ Надявам се, че в този момент всички схващат, че в случай че не бяхме забранили преноса на оръжейни доставки през Унгария, тогава щеше да се образува опашка на унгарско-украинската граница по време на прехвърлянето им и това ще сътвори опасност от офанзива, сходна на вчерашната на територията на Закарпатието, покрай границата с Украйна и Унгария “, написа Сиярто във Facebook.

Той осъди позицията на опозиционните партии, които се застъпват за доставка на бойци и оръжие за Киев. " Разумният човек не може да желае това! Забраната за предаване на оръжия значи сигурност, а възможното й позволение - както упорства левицата - значи опасност... Правителството взе ясни решения: няма да изпращаме бойци или оръжия, и няма да позволим импорт посредством нас в Украйна на смъртоносни оръжия “, написа Сиярто.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР