Удар по джоба за шофьорите на дизелови коли. Застрахователи започнаха

...
Удар по джоба за шофьорите на дизелови коли. Застрахователи започнаха
Коментари Харесай

Карате дизел? Удрят ви със застраховката

Удар по джоба за водачите на дизелови коли.
Застрахователи започнаха да начисляват по-висока Гражданска отговорност за коли с дизелов мотор. Една и съща кола с пловдивска регистрация на възраст до 7 години и мощ до 150 конски сили ще би трябвало да заплати 250 лв. за наложителната лавица, в случай че е на бензин, и 258 лв., в случай че е на дизел, заяви БЛИЦ. Това излиза наяве от най-новата цена на ЗД „ Булстрад ”, която е в действие от месец май.

Стъпката от 8-10 лв. за дизела се резервира при всяка мощ на колите. Досега цената на Гражданската зависеше основно от мощността на мотора, възрастта на возилото, стажа на водача и буквите на регистрационната табела. Тъй като към момента не действа пълноценна връзка сред базата данни на КАТ и застрахователните компании, броя на нарушаванията на Закона за придвижване по пътищата можеше да се хване само в случай че водачът желае да възобнови полицата в същата компания.

Факторът „ гориво ” при ценообразуването на Гражданската в действителност е нов за пазара и към този момент се ползва единствено от едно сдружение, обясниха от онлайн платформата за застраховки 24ins.bg. За сметка на това обаче МПС-та с електрическо или хибридно задвижване от дълго време се употребяват с отстъпки при подписване на наложителната автополица. Обикновено отбивът е 10% от постоянната цена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР