Удължава се до края на януари срокът за групово ловуване

...
Удължава се до края на януари срокът за групово ловуване
Коментари Харесай

Удължават срока за лов на диви свине

Удължава се до края на януари срокът за групово ловуване на дива свиня в цялата страна, оповестиха от БАБХ. Мярката се подхваща със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Целта е оптимално съкращаване на популацията на дива свиня във всички ловностопански региони на страната като мярка за ограничение разпространяването на болестта Африканска чума по свинете.

Отменя се и зонирането на инфектираните зони при установени случаи на чумата. Отпада и възбраната за лов в територии, в които е открита дива свиня с наличие  на вируса.

Ловните дружинки следва да съблюдават прецизно ограниченията за биосигурност - авансово да приготвят ями за загробване на остатъците от отстреляните диви прасета, наложително да се обезпечат препарати за стерилизация и пръскачки, с които ловците да обработят употребяваните принадлежности, облеклото, обувките, оръжията, както и колите.

Всички отстреляни по време на лов диви прасета наложително се изследват за вируса на АЧС, като проучванията са за сметка на БАБХ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР