Учредяването на Национален инициативен комитет Мандат“ бе официално представено в

...
Учредяването на Национален инициативен комитет Мандат“ бе официално представено в
Коментари Харесай

Ограничаване на мандатността в изпълнителната и местната власт предлaга нов инициативен комитет

Учредяването на Национален предприемчив комитет „ Мандат “ бе публично показано в Карлово от неговия ръководител адв. Гънчо Гънчев. Комитетът се основава със стратегическа цел да ограничи мандатността в избираемите и назначаеми длъжности в трите управляващи в Р. България - изпълнителна, законодателна и правосъдна. Според юрист Гънчев, ограничението на мандатността цели преустановяване на корупцията и олигархичния модел на ръководство в локалната и централната власт.

Адв. Гънчев акцентира, че за представянето на НИК „ Мандат “ е определено алегорично Карлово -градът на Левски, където е основан един от първите революционни комитети.

„ Точно тук, от Карлово, стартира построяването на мрежата от комитети, която промени ходът на историята. Точно тук се роди и най-свидният наследник на България - Васил Левски. Нашите предшественици ни завещаха пътя, по който ние би трябвало да вървим, завещаха ни идеали, които за жалост всекидневно се потъпкват. Правя паралели с Априлското въстание, само че никога не се съпоставяме с нашите революционери, тъй като това са били хора, които са заложили личният си живот и този на фамилиите си, парцелите си и то - за една по- висша цел: свободата на България! Само по себе си това обединяване, което през днешния ден представяме пред вас, е един тип дребна гражданска война, която да преобърне изцяло системата на ръководство на страната и локалната власт! “



Самият Гънчо Гънчев е карловец, само че като юрист по наказателно право поема каузи от клиенти в цялата страна.

„ Считаме, че актуалният модел на локална власт е циничен, корупционен и потопен в зависимости от всякакво естество - политически, стопански, обществени. Настоящият модел мултиплицира едни и същи субекти, които през властта осъществят само користни цели. Създава се усещане за феодални общества и превръщането на управниците ни по места в локални феодали ", уточни нуждата от основаването на НИК „ Мандат “ юрист Гънчев.



По думите му, през последните години изборният развой е изопачен: имитира се осъществяване на избори, свързани с кадрови назначения в локалната власт. Едни и същи претенденти печелят посредством следен избор от контрагентите на публични поръчки дружно с работещите във компаниите чиновници, купени обществено слаби жители посредством проведената престъпност и средства от корупционни схеми.

Инициативен комитет „ Мандат “ ще работи за това безусловно всички държавни чиновници да бъдат назначавани с мандат единствено след конкурс, извършен от самостоятелен и обществен арбитраж. Назначените на държавна работа да минават стрес проби, периодически инспекции, които да дефинират статута им, както и кариерното им израстване в системата, е безапелационен адв. Гънчев.



„ Целите на нашият Инициативен комитет „ Мандат “ е посредством законодателна самодейност и извънпарламентарен напън /подписка, референдум и други законови средства/, посредством търсене на политическа поддръжка в Народното събрание, да променим порочната система, да рестартираме ръководството на страната и общините, и с нова сила да превърнем България в прелестно място за живеене за нашите деца, родители и за нас самите! ", заключи юрист Гънчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР