Учителят Атанас Басмаджиев, обвинен за интемна връзка с непълнолетна ученичка,

...
Учителят Атанас Басмаджиев, обвинен за интемна връзка с непълнолетна ученичка,
Коментари Харесай

Преподавател, обвинен за изнасилване на ученичка, влиза в ареста

Учителят Атанас Басмаджиев, упрекнат за интемна връзка с малолетна ученичка, остава в ареста, реши съдът в Асеновград. Решението беше произнесено пред родителите на детето, които бяха очевидно смутени.

Защитата на Басмаджиев изиска по-лека мярка, като се базира на недоброто му здравословно положение – прекаран инсулт и претърпяна неотдавна сърдечна интервенция.

Магистратите обаче не се съобразиха с това искане и мотивираха решението си с обстоятелството, че Атанас Басмаджиев може да извърши друго закононарушение или да повлияе на 14-годишната да промени показанията си. Според съда има заплаха насиленото момиче да развие Стокхолмски синдром.

Припомняме, че Атанас Басмаджиев беше задържан предходната седмица по сигнал на директорката на учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий ". Тя алармирала полицията, откакто с нея разговаряли родителите на момичето, което им признало за връзката си с учителя.

Мярката за неотклонение " задържане под стража ", наложена от Районния съд в Асеновград, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Пловдив.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР