Учителският синдикат към КТ Подкрепа“ иска да бъдат премахнати изпитите

...
Учителският синдикат към КТ Подкрепа“ иска да бъдат премахнати изпитите
Коментари Харесай

Подкрепа иска край на матурите в 4 клас

Учителският профсъюз към КТ „ Подкрепа “ желае да бъдат отстранени изпитите за национално външно оценяване в четвърти клас. Според ръководителя на синдиката Юлиан Петров те не носят никаква действителна стойност и би трябвало да премахнем „ това  нищо не значещо оценяване “. Той показва, че е добре да върнем оценките, които сега не съществуват от първи до четвърти клас и децата минават, без да са тествани за нужните познания. Иска и годишни изпити, само че те би трябвало да се случват в границите на учебното заведение, а не на равнище външно оценяване.
Неотдавна и учители от фейсбук групата „ Педагози “ се възмутиха за това, че децата би трябвало да слушат текст от диктор за диктовката си, макар че не са готови за това и в четвърти клас им е рано.
„ Подкрепа “ дава рамо и на концепцията предучилищната подготовка да е още от четиригодишна възраст. Според тях общо 78 на 100 от децата са обхванати в предучилищни групи. В идващите години ще бъдат вложени 150 милиона лв. за нови детски градини, което значи оптимален обсег на децата, показва Юлиан Петров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР