Учителка от Пловдивско остана без въпреки, че лабораторният й тест

...
Учителка от Пловдивско остана без въпреки, че лабораторният й тест
Коментари Харесай

АЛО, КАЦАРОВ: Учителка с антитела над 4000 BAU/ml остана без зелен сертификат

Учителка от Пловдивско остана без макар, че лабораторният й тест за антитела против COVID-19 отчел главозамайващи стойности.

След като чула, че съгласно новата заповед и съществуването на задоволително антитела ще може да й донесе документ, въпреки и за три месеца, тя решила да си направи тест в деня преди новото предписание, споделя за неповторимия случай " Марица ". Лаборант я питал дали бърза или желае на другия ден да си получи резултатите, хем да е в крайник с датата на заповедта. Учителката поискала на другия ден да са подготвени и да й се изпратят на електронната поща. Платила 31 лева и се прибрала у дома.
свързани новини52285на 15.11.2021
На идващия ден останала като гръмната. Резултатът й посочил над 4000 BAU/мл, което значи извънредно висок брой антитела и то доста над прага от 150 BAU/мл.

Изненадата обаче занапред предстояла. Датата, записана на документа, била вчерашна - деня, в който е взета тестът и който предхожда заповедта на здравния министър за издаване на зелени документи при съществуване на антитела. Така учителката няма по какъв начин да си изкара значимия документ макар, че има солидна отбрана против вируса. Освен това, името й било комплицирано. Изведнъж се оказала и с четири имена освен това - две от тях неверни.

" Никога не съм била с четири имена - бащино фамилно и по брачен партньор. Аз изпратих резултатите на мъжа ми, откакто бяха подготвени, с цел да му се похваля. Той като видя по какъв начин се повеждам, а четири имена, и то някои комплицирани, ми подвигна ужасяващ скандал. Ходи изяснява, че не съм го направила аз, а че е неточност, която се оказа години обратно от неверно въвеждане в болница. Поне грешката беше поправена ", разяснява тя.

Учителката се чуди за какво нейният тест, въпреки и изработен ден по-рано от влизането на заповедта, не се зачита.

" Не имам вяра за 24 часа антителата да са изчезнали. Освен това няма непрекъснато да давам пари за проби, откакто към този момент съм направила. А и министъра ей по този начин му скимва и споделя: “От на следващия ден се признават проби за антитела, като ще важат направените с утрешна дата и нататък “. Е, добре, но аз към този момент си направих, откакто чух че ще вкарват това ", показва тя.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР