Учителите се разбунтуваха. Искат до Коледа обучението да мине изцяло

...
Учителите се разбунтуваха. Искат до Коледа обучението да мине изцяло
Коментари Харесай

Учители на бунт. Искат онлайн до Коледа

Учителите се разпалиха. Искат до Коледа образованието да мине напълно онлайн, с цел да са предпазени от разпространяването на ковид.

Преподавателите в Асеновград излязоха първи с апел към министъра на образованието да затвори всички учебни заведения в страната и децата да продължат образованието си в онлайн среда. В противоположен случай заплашиха с протест. Учителите от Асеновград се оповестиха срещу връщането от на следващия ден на децата от 5 до 12 клас в учебните заведения, съобщи Нова тв.

„ Отправям зов към министъра на образованието за неотложно затваряне на всички учебни заведения в община Асеновград заради огромната заболеваемост. Ако не ме чуят, няма да дойдем. Абсолютен протест на системата. Призовавам всички родителите да не пускат учениците в час. Опасно е, ужасно е. Няма нужната хигиена ”, съобщи Анелия Ставрев,  преподавател в СОУ “Княз Борис Първи “- Асеновград.

По данни на Регионалния инспекторат по образованието заболеваемостта измежду учителите и учениците в Пловдивска област е  ниска към 3 %. Според преподавателите данните се разминават. „ Има инфектирани сътрудници, има някои заболели от COVID-19. Има други, които не смеят да си създадат проби ”, твърди Павлина Костадинова, преподавател.

Според учителите графиците, които в този момент изготвят шефовете са неефективни. Задължават 40 % от учениците да са в присъствена форма в класните стаи. В учебните заведения обаче няма техническата опция да се преподава по едно и също време в клас и в електронен вид на тези, които са у дома. Твърдят, че онлайн образованието към този момент е най-хубавият вид.

Част от родителите в Асеновград също заплашиха, че на следващия ден няма да пуснат децата си на учебно заведение. 250 родителите от Пловдивска област са подали заявления, че децата им ще учат единствено от у дома.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР