Учителите, преболедували COVID-19, ще имат право на допълнителни профилактични прегледи

...
Учителите, преболедували COVID-19, ще имат право на допълнителни профилактични прегледи
Коментари Харесай

Допълнителни прегледи на учителите. Кога ги плащат

Учителите, преболедували COVID-19, ще имат право на спомагателни профилактични прегледи и съвещания отвън обезпечените в рамките на наложителното здравно обезпечаване.

Това е заложено в Националната стратегия " Профилактика и рехабилитация на педагогическите експерти ", която беше оповестена за публично разискване през днешния ден.

Профилактичните прегледи ще са свързани със сърдечно-съдови, стомашно-чревни, чернодробни, бъбречно-урологични, ендокринни, гинекологични, андрологични и кожни болести, заболявания на централната и периферната нервна система, на дихателната система, на опорно-двигателния уред и на очите.

Прегледите ще се заплащат от просветителните институции, а Министерството на образованието и науката ще им възвърне до 15 лева от цената на направения разход.

Предвидени са също 200 000 лв. за рехабилитация на 2000 учители по програмата на Национален осигурителен институт.

Те би трябвало да имат открита диагноза, записана в направление от персонален или лекуващ доктор. Рехабилитацията ще се обезпечава за 10 групи болести. На всеки включен участник ще се възвръщат 100 лв. от направените разноски.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР