Учители ще могат да оценяват с точки малчуганите от 2-ри

...
Учители ще могат да оценяват с точки малчуганите от 2-ри
Коментари Харесай

Точки за малките дали разбират текста

Учители ще могат да правят оценка с точки малчуганите от 2-ри до 4-ти клас в каква степен са разбрали текстовете от читанките. Това ще стане с новата играта за възстановяване на четивната просветеност на онлайн платформата “Книговище ”, която предлага на началните педагози над 200 въпросника върху творбите, заяви „ Монитор ”. Учениците си основават профил и четат текстовете, а по-късно попълнят въпросите и печелят точки при верен отговор, а при неверен им се лишават.

Новият детайл от новата образователна година е в помощ на учителите. Дава им опция, когато имат абонамент за целия клас, да дават задания на децата да прочитат текстове от читанката у дома за домашно. „ По този метод единствено с един взор на екрана учителят има опция преди часа да види кой е прочел текста и по какъв начин го е схванал. В неговия профил има статистика по какъв начин са се справили - % верни отговори на целия клас и обособените деца.

След това по време тутакси учителите могат да видят за какво не са разбрали даден въпрос и да надграждат над това, което учениците са посочили в платформата “, изясни Десислава Гаврилова от „ Книговище “. Тя добави, че новият инструмент може да се употребява и за работа в клас. „ Когато цялостен клас се абонира, педагозите могат да видят кой какво чете, да се състезават. Така учениците се заговарят за книгите, подтикват се да четат повече, да четат деликатно, с цел да нямат неточности “, сподели още Гаврилова. Тя изясни, че задачата на платформата е да направи едни функционално грамотни хора, тъй като в противоположен случай, откакто учениците завършат, ще имат компликации при намирането на работа, диалозите с останалите, те ще изпадат обществено. Така се покачват възможностите за реализация на малчуганите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР