Учител, въоръжен с пистолет, се барикадира в празна класна стая

...
Учител, въоръжен с пистолет, се барикадира в празна класна стая
Коментари Харесай

Въоръжен учител се барикадира в клас в Джорджия

Учител, въоръжен с револвер, се барикадира в празна класна стая в гимназия в Джорджия и стреля, когато шефът на учебното заведение се опитал да отвори вратата, оповестява Ройтерс.

Няма ранени, съобщи локалната полиция след ареста на учителя.

Инцидентът стана в гимназия в Далтън, на 145 км от Атланта, в деня, когато бяха възобновени образователните часове в „ Марджъри Стоунман Дъглас “ в Парклад след убийството на 17 деца и преподаватели.

По описа на полицията въоръженият преподавател не пуснал в класната стая учениците. Тогава пристигнал шефът с ключ от вратата на стаята и направил опит да влезе. Отвътре се чул изстрел. Веднага била задействана процедура за евакуация на постройката, в която в този миг имало към 2000 деца.

Полицията на Далтън е задържала учителя, учител по обществени науки. Няма данни за аргументите за дейностите му.

53-годишният преподавател Джеси Рандъл Дейвидсън е упрекнат за експанзия, носене на огнестрелно учебно заведение в образователно заведение, терористична опасност и рисково държание.

Според шефа Стив Барту до този миг Дейвидсън бил превъзходен преподавател.

Миналата седмица президентът Доналд Тръмп предложи учителите да носят оръжие, с цел да предотвратяват набези, сходни на всеобщото ликвидиране във Вирджиния.

По по едно и също време с случая в Далтън Тръмп се срещна с конгресмени и съобщи, че подготвен да обмисли разнообразни ограничавания за потреблението на огнестрелни оръжия. Той изиска от законодателите да предложат промени за попречване на нови убийства в учебните заведения в Съединени американски щати.

Убийството на 17 души в учебното заведение във Флорида отключи вълна от яд и възобнови с нова мощ дебатите за контрола върху огнестрелните оръжия, които се продават свободно по силата на Втората корекция в Конституцията.

В неофициален диалог с конгресмените в Белия дом Тръмп е подкрепил няколко хрумвания за надзор на оръжията, против който самият той се обявяваше дружно с мощната Националната оръжейна асоциация, която поддържа кандидатура му на президентските избори.

Тръмп повтори желанието си на младежите до 21 година да се забрани да купуват оръжие. Сега възрастта, до която това е неразрешено е 18 година Той поддържа и усилването на инспекциите на предишното на всеки, който желае да купи оръжие.

Той разказал, че на частна закуска в неделя с шефовете на оръжейното лоби им споделил „ Време е да спрем този парадокс. Време е “.

Засега Тръмп не обмисля по-строги ограничения за свободното пазаруване и носене на огнестрелно оръжие, както упорстват протестиращите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР