Училищното образование не е пожелателно - или всички учат виртуално,

...
Училищното образование не е пожелателно - или всички учат виртуално,
Коментари Харесай

Образованието - или в клас, или в къщи

" Училищното обучение не е пожелателно - или всички учат виртуално, или всички в клас. Не можем да кажем: " Който желае, учи ". Това не са нощни заведения и търговски обекти ", сподели още на 15 юни министърът на образованието Красимир Вълчев при представянето на импортираните промени в Закона за предучилищното и учебното обучение.

Той не подозираше само месец по-късно какви безредици ще отприщи стартът на новата образователна година в обстановка на пандемия, от която настойчиво не излизаме.

Преди дни от министерството се произнесоха изрично - образователната година ще стартира присъствено. Колкото и да не е ясна епидемиологичната конюнктура в бъдеще. Принудени бяха да го създадат, след груповия стон на родители против вероятно онлайн начало на новия учебен сезон.

Първи възроптаха против опцията да открият образователната година пред компютъра родителите на първокласници

Аргументи - няма я тръпката, която основава подобаващата настройка, че настава нов стадий в живота на детето - става възпитаник в действителност, а не в интернет.

Родители са открили, че продължителното обществено разграничаване няма благоприятен върху психологичното и физическо здраве на наследниците.

 По-голяма част от контрола и възпитанието падат върху родителите, вместо върху учителите, а това е некомфортно, да не кажем и невероятно, в случай че татко ти и майка ти не работят отдалечено.

Учителите очевидно също не приветстват концепцията, защото разводнява работното време и е на път да потвърди, че от тях няма потребност. На сходна концепция не й е пристигнало времето.

Какво споделят съперниците:

Сградният фонд на учебните заведения не е приспособен за реализиране на действителна физическа отдалеченост сред децата. Повечето класове са с над 20 деца, което прави невероятно спазването й;

на практика е невероятно, и нездравословно, децата да носят маска по 6-8 часа на ден;

- часовете по физическо образование са свързани с тесни контакти, неспособност за носене на маска;

- доста учебни заведения са на две смени, заради което се затруднява и спазването на отдалеченост, и реализирането на дезинфекционни мероприятия;

децата не са в положение да се пазят съответно и да реагират вярно на действителната заплаха от вируса;

проветряването в студените месеци е невероятно, а вентилацията в салоните по физическо не е добра;

- педагозите употребяват една учителска стая, в която има скупчване на хора;

Компромисният вид е родителите да имат опция да избират сами дали децата им да учат присъствено или онлайн.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР