Учениците са завръщат след коледната ваканция на фона на остър

...
Учениците са завръщат след коледната ваканция на фона на остър
Коментари Харесай

Учениците на Острова се връщат в клас на фона на недостиг на учители

Учениците са завръщат след коледната почивка на фона на изострен дефицит на учители. Болници в Англия оповестиха спешно състояние също поради дефицит на личен състав.

Учениците в Англия и Северна Ирландия се завръщат в учебните заведения, където ще бъдат тествани и ще бъдат наложително с маски в класните стаи. Заместник министърът на опазването на здравето Маги Троуп съобщи, че държавното управление е осигурило задоволителен брой комплекти за тестване.

Голям проблем обаче е отсъствието на доста учители, които се самоизолират, поради позитивни проби. Все още няма сведения до каква степен пенсионирани или напуснали учители са откликнали на апела на държавното управление да се завърнат краткотрайно на работа. Сериозни опасения има, че след отварянето на учебните заведения ще се усилят случаите на заразявания с елементарно излъчвания вид Омикрон. 

В същото време някои лечебни заведения в Англия обявиха, че изнемогват заради дефицита на личен състав и внезапното увеличение на хоспитализациите. Здравни босове настояват, че има дефицит от към 100 000 здравни служащи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР