През миналото лято Димитър Митов напусна Кеймбридж, но остана на

...
През миналото лято Димитър Митов напусна Кеймбридж, но остана на
Коментари Харесай

Димитър Митов пред БНТ: Когато играеш за България, трябва винаги да търсиш победата

През предишното лято Димитър Митов напусна Кеймбридж, само че остана на Острова. Малко по на север с екипа на Сейнт Джонстън той изигра 41 мача през сезона. Самият вратар е удовлетворен от акцията, приключила с задача за оцеляване в шотландския хайлайф.

„ Лично като мое показване съм удовлетворен от себе си, тъй като направих много мощен сезон за клубния си тим и всяка една задача, която си сложих преди да отида в него, я изпълних самостоятелно. Щастлив съм, че изкарах целия сезон без травми и той бе много мощен. Разликата е в това, че в Шотландия имаш право да играеш в Европа, в случай че се класираш. Също по този начин и да играеш против колосите Селтик и Глазгоу Рейнджърс. Ако успееш да направиш мощни мачове против тези велики тимове, твоето име ще се популяризира повече в Шотландия “, разяснява вратарят в особено изявление за предаването „ Арена Спорт “.

Той показа и мнението си за националния отбор и за работата със селекционера Илиан Илиев.

„ Румъния и Словения са два много съществени съперници, с които ще играем. Смятам, че това са доста положителни мачове ние да растем като тим. Господин Илиев е много спокоен човек считам, че неговата философия за футбола е много елементарна. Има хрумвания, които работят за него. Както виждате, Черно море направи много мощен сезон в нашето състезание. Всеки един футболист в националния тим се любува на неговата работа и пораства под неговото управление. Надявам се да реализираме огромни триумфи с него “, добави той преди идните контроли на „ лъвовете “ против румънците и словенците на 4 и 8 юни.

„ Смятам, че имаме много надарени вратари в България, само че когато щабът реши кои трима да извика, всеки един от нас желае да играе и да бъде титуляр на представителния отбор. Това към този момент зависи от нашето показване на клубно равнище и в подготвителния развой, когато се съберем на лагер. Познавайки момчетата, който и от нас да пази, другите двама ще го поддържат, тъй като въпреки всичко играем за богатството на България. Самочувствието е всичко във футбола. Когато един тим има самочувствие, играе по-добре. Резултатите се усъвършенстват след назначението на господин Илиев, само че постоянно би трябвало да търсим повече. Когато играеш за България, би трябвало постоянно да търсиш успеха ", сподели още Митов.

Вижте целия диалог във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР