Учениците от футболния отбор, както и техния треньор, изчезнали в

...
Учениците от футболния отбор, както и техния треньор, изчезнали в
Коментари Харесай

Учениците, изчезнали в пещера в Тайланд, са намерени живи

Учениците от футболния тим, както и техния треньор, изчезнали в пещерата Кхао Луанг в Тайланд преди повече от седмица, бяха открити живи. Това оповестиха локалните управляващи.

На 23 юни чиновници на националния парк откриха мотоциклет и колела наоколо до входа на пещерата, както и спортно съоръжение. Те се свързаха с локалния футболен клуб, откъдето беше доказано, че откритите движимости принадлежат на 12 възпитаници на възраст сред 11 и 16 години и 25-годишния им треньор. Пещерата, в която се намираха, се простира на съвсем 10 километра, има няколко входа и изхода, както и огромни зали, където изчезналите са съумели да се скрият от прииждащата вода.

Операцията по спасяването на 12-те възпитаници и техния треньор притегли повече от 1000 души.

Тайландската принцеса Чулабхорн Валайлак подари 500 хиляди бата (15 хиляди долара) за интервенцията по издирването на учениците.

Трима английски пещерни водолази взеха присъединяване в акцията за избавяне. Пристигнаха и американски военни, с цел да окажат помощ при избавителните действия.

Монаси се впуснаха в молебствия, дружно с разтревожени родственици до наводнената пещера, които пееха песни за молитва покрай спонтанния олтар с цветя и играчки наоколо до входа на пещерата.

Драматичните избавителни интервенции превзеха страната и провокираха прочувствени отгласи в обществените медии, в това число и от висши водачи и членове на кралското семейство.

Министър-председателят на Тайлнд Прают Чан-Оча прикани нацията да поддържа големите избавителни старания.

The amazing moment that British divers found the 12 Thai children and one adult lost in a cave for 10 days.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР