Учениците може да се върнат в клас наесен. Към решението

...
Учениците може да се върнат в клас наесен. Към решението
Коментари Харесай

Учениците се връщат в клас наесен

Учениците може да се върнат в клас наесен. Към решението образователната година да стартира присъствено се върви, откакто на Отраслов съвет през днешния ден към него са се обединили МОН, синдикатите и работодателските организации, пише „ Марица “. 

След дългите диспути на разнообразни разновидности е регистрирано, че съществува 5% възможност да се открие инфектирано дете или преподавател. Ако това се случи, системата ще би трябвало да премине към смесена форма на отдалечено и присъствено образование. Може да се стигне до карантиниране на паралелка или цялостен етаж от образователно заведение.

Следващата седмица следва да заседава комисия в уголемен състав - още веднъж с присъединяване на шефове, синдикати и представители на МОН, само че и на здравни специалисти. Тя би трябвало да разпише правилник за ограниченията по време на занятия и по какъв начин да се работи при позитивен тест за ковид в учебно заведение. Директорите са настояли за прецизен и явен правилник, който да се създаде от МОН, а не всяко школо да работи съгласно обстановката и да дефинира единствено тактиката си. И все още има общи инструкции на министерството, само че школските шефове са поискали по-детайлното им разписване.

Втората вест от Отрасловия съвет през днешния ден е, че има вид да се отсрочи с година атестирането на учителите, което трябваше да тръгне през октомври. Предложението на двата профсъюза в сектора – Синдиката на българските учители към КНСБ и профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, е било в атестационните комисии да има и техни представители.

МОН по-скоро беше срещу тази концепция, само че като тръгнахме да дебатираме, се стигна до позиция, че е по-добре при сегашните условия да отложим с година атестирането, сподели националният водач на профсъюз „ Образование “ към „ Подкрепа “ Юлиян Петров.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР