Ученици от втори класове от 7-мо СУ Кузман Шапкарев“ предадоха

...
Ученици от втори класове от 7-мо СУ Кузман Шапкарев“ предадоха
Коментари Харесай

Ученици от Благоевград подкрепиха кампанията „Капачки за бъдеще“

Ученици от втори класове от 7-мо СУ „ Кузман Шапкарев “ предадоха огромно количество капачки за идеята „ Капачки за бъдеще “. Децата, дружно с техните ръководители, дойдоха пред зала „ 22 септември “, където е инсталирано железно сърце, в поддръжка на акцията. Учениците са събирали пластмасовите капачки в продължение на месеци.

Всекидневно десетки хора поддържат акцията, пускайки капачки в особено обособения съд.
Капачките се събират целогодишно като от време на време се предават в обособените за задачата пунктове за преработване.
 
От началото на акцията на национално равнище има събрани над 100 тона пластмаса. С приходите от предадените капачките за преработване са закупени към този момент 8 кувьоза, а задачата е до края на годината да бъдат сменени амортизираните кувьози във всички 20 общински лечебни заведения, в които има останали такива.  

Според статистиката всяко 10-то бебе се ражда недоносено. Освен тях, потребност от престой в кувьоз имат и бебетата, родени с краткотрайни дихателни усложнения, родени при затруднени условия и с потребност за постепенна акомодация към околната среда. Старите и неизправни кувьози могат да доведат до съществени увреждания на зрението на новородените, и освен.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР