Ученици от Монтана чистиха "Калето" в Световния ден на околната

...
Ученици от Монтана чистиха "Калето" в Световния ден на околната
Коментари Харесай

Ученици чистиха Калето в Монтана

Ученици от Монтана чистиха "Калето " в Световния ден на околната среда, 5 юни. Тази година тематиката е "Замърсяване на въздуха " и е апел за дейности в битката против едно от най-големите екологични провокации на нашето време, заяви Алексиния Николова, основен специалист в Регионална инспекция за опазване на околната среда Монтана. Ученици от екоклуба към езиковата гимназия в Монтана, с учител Дияна Иванова, и специалисти от контролния орган почистиха лесо-парк "Калето ".
"Замърсеността на въздуха въздейства освен върху здравето на индивида и растежа на стопанската система. Фините прахови частици, които са резултат от работата на дизеловите мотори и отоплението на твърдо гориво са отровен замърсител с къс витален цикъл и въздействие върху климата. Ако понижим излъчванията на такива замърсители, можем да забавим световното стопляне... ", сподели Алексиния Николова и добави, че всеки един от нас може да спомогне за запазване на атмосферния въздух.
"Използвай публичен превоз, пътувай споделено, карай велосипед или се придвижвай пешком. Премини на хибриден или електромобил, изключи мотора на автомобила, когято не си в придвижване... Компостирай, рециклирай нетоксичните боклуци, използвай нетоксични бои... Заедно можем да победим замърсяването на въздуха... ", съобщи Николова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР