Ученици от компютърната гимназия в Бургас приключиха успешно работата си

...
Ученици от компютърната гимназия в Бургас приключиха успешно работата си
Коментари Харесай

Ученици от компютърната гимназия приключиха успешно работата си по проект за изграждане на интелигентни градове

Ученици от компютърната гимназия в Бургас завършиха сполучливо работата си по плана за създаване на интелигентни градове – „ Градове на бъдещето – интелигентни и устойчиви решения “.

Те сътвориха свои блогове с ограничения и способи за интелигентни и устойчиви еко решения. Посещавайки голям брой екологични институции, учениците събраха данни за проблемите на околната среда, с цел да схванат какви действия са нужни за справяне със съществуващите проблеми.

По плана бе основана ботаническа градина в учебния двор, с цел да могат учениците да се грижат за избрани типове растения и да открият кои от тях виреят най-добре в региона. Възпитаниците на ПГКПИ сложиха датчици за наблюдаване от разстояние за премерване на температура, мокрота, замърсяване на въздуха и поливане. Учениците търсиха определени местоположения в градската среда, с цел да подчертаят потребните екологични фактори за основаване и предложение на интелигентни и устойчиви решения.

Иновативната процедура в цифровата област бе практикувана посредством разнообразни способи и подходи, като презентации в жанр Pecha Kucha, потребление на някои интернет платформи като Canva, Word press, Рadlet и други, потребление на карти на Гугъл maps, видеоклипове за указания. Важна част за учениците бе прекосяването на курса на мрежовата академия на Cisco – „ Интернет на нещата “, обвързвано с целта ИКТ – нови технологии – цифрови пълномощия.

Общата цел на плана беше използването на знанията на учениците там, където модерните технологии и бързият градски темп се срещат, съжителстват и вършат градовете по-зелени и по-добри места за живеене и проспериране.

Умните градове дават обещание наблюдаване в действително време, разбор и възстановяване на вземането на решения в града. Настоящите градски общности реагират в действително време по отношение на изменящото се време, часове от деня и настояванията на жителите. Технологията има силата да помогне на хората да получат интегрирани решения, да бъдат по-отзивчиви и да подобрят живота си.

Чрез плана „ Градове на бъдещето – интелигентни и устойчиви решения “ учебното заведение съумя да усъвършенства знанията на учениците за природата и технологиите, да опита да създаде интелигентни екологични решения и да поддържа локалните управляващи и бизнеса с екологични препоръки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР