Ученици не пестят обидните думи за учителката Росица ГеноваУченическите групи

...
Ученици не пестят обидните думи за учителката Росица ГеноваУченическите групи
Коментари Харесай

Обвиняват учителка от Русе за самоубийство на дете

Ученици не пестят обидните думи за учителката Росица Генова

Ученическите групи на децата от Математическата гимназия във Враца в инстаграм преливат от гневни мнения поради самоубийството на техния другар Румен.

Инцидентът стана във вторник вечерта.

Почти всички пишещи са единомислещи, че огромната виновност за крайното решение на ученика от VIII г клас е в бруталното отношение на преподавателката по математика Росица Генова. Именно тя е индивидът, който хваща Румен да преписва по време на класното в понеделник и го заплашва, че ще му напише двойка и по този начин ще остане да повтаря класа. Очевидно нежната душeвност на детето не е издържала това оскърбление и още същата нощ то се самоубива.

В своите мнения учениците не пестят обидните думи за учителката от Русе Росица Генова, като методите ѝ на преподаване са избрани като прекомерно противоречиви, сигнализира.

Същото мнение показаха и няколко родители.. Всички са безапелационни, че някои по-смели коментатори евентуално биха определили преподавателката по математика като моралния палач на 14-годишния Румен. Това, несъмнено, би била доста последна оценка, само че е несъмнено, че държанието на Росица Генова има директна връзка с решението на нейния възпитаник да постави завършек на живота си.

Вчера всички, които са преподавали на умрялото дете, са били събрани при директорката, само че на този стадий не е ясна задачата на това свиждане. Грозно усещане на учениците обаче им е направило държанието на госпожа Росица Генова в сряда, която се е държала все едно, че нищо трагично не се е случило.

Вчера от ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ разгласиха послание, в което публично признаха за трагичния случай с техен възпитаник:

"Днес е печален ден за общността на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “. Загубихме наш възпитаник, съученик и другар, за който всички скърбим. Трагедията е голяма, тъй като постоянно сме възприемали учебното заведение ни като едно самобитно семейство, в което всеки е скъп. Затова молим една персонална и фамилна покруса да не бъде употребена за търсене на евтина известност.

Нека всички бъдем смирени и съпричастни със скръбта на околните ".

Самоубийството на възпитаник от елитно учебно заведение може би ще успее да разсъни Инспектора по образованието във Враца и някой специалист въпреки всичко да поговори със съучениците на Румен. Може пък да чуят истини, които ще спасят живота на други деца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР