Учените са установили, че геномите на горилите и хората се

...
Учените са установили, че геномите на горилите и хората се
Коментари Харесай

Майчина любов! Горила не може да спре да целува новороденото си бебе

Учените са открили, че геномите на горилите и хората се разграничават единствено с 1,6%. Така че тези маймуни в действителност са най-близките родственици на индивида.

В киното горилите постоянно се демонстрират като нападателни и недружелюбни животни, само че в реалност това не е по този начин. Ако не ги разсейват непрекъснато от дъвченето на трева, тогава те ще бъдат безразлични към всички, които са в близост.

Освен това горилите, както и хората, са доста благи и се отнасят с особена обич към своите бебета. Видеоклип със самка-примат, която целува бебето си, набра голямо количество гледания в интернет.

15-годишната Калая живее в един от зоологическите градини в Съединени американски щати. И неотдавна тя родила наследник, който бил кръстен Моки.

За да приготви Калая за грижите за него, по време на бременността експерт по горилите научил бъдещата майка на главните умения. И тези уроци не били напразни.

Когато Моки се родил, майката не можела да спре да го целува и прегръща. Тази панорама била наслаждение за всички чиновници и посетители на зоопарка.

Освен това бебето ще остане с майка си до 5 години, макар обстоятелството, че получават автономия доста по-рано.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР