Учените предупредиха, че глобалното затопляне скоро ще направи живота на

...
Учените предупредиха, че глобалното затопляне скоро ще направи живота на
Коментари Харесай

Глобално затопляне: Чакат ни непоносими жеги в бъдеще

Учените предизвестиха, че световното стопляне скоро ще направи живота на Земята нетърпим. Това гласи обява в научния портал Phys.org.

Според специалистите от Долината на гибелта в Съединени американски щати до Близкия изток и от Индия до Сахара хората към този момент изпитват извънредно необикновени горещини и в случай че не се вземат ограничения, обстановката ще се утежни и в други елементи на планетата.

Експертът по климата Зик Хаусфатер сподели, че стоплянето ще докара до по-чести рискови събития. Така температурата в Долината на гибелта в Калифорния това лято доближи 54,4 градуса по Целзий. Това е най-високият индикатор на Земята, регистриран в миналото със модерни измервателни уреди. Националната администрация за океани и атмосфера на Съединени американски щати (NOAA) заяви, че юли 2021 година е най-горещата година в историята, се споделя в публикацията.

Както означиха учените, повишението на температурите ще докара до интензивни засушавания, горски пожари, стихии и наводнения на други места. Увеличаването на броя на топлинните талази има гибелен резултат върху селското стопанство и съставлява смъртна заплаха за изхранването на хората.

" Наводненията ще вземат доста жертви, може би няколко стотици. Говорим за хиляди смъртни случаи всякога, когато гореща вълна удари Земята. Такива катаклизми и сега се умножават ", сподели Робърт Вотар, шеф на института " Пиер-Симон Лаплас ", взел участие в изследването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР