Учените от университета в Йейл предупредиха, че избягването на консумацията

...
Учените от университета в Йейл предупредиха, че избягването на консумацията
Коментари Харесай

Как да избегнем инфаркт и инсулт, без да харчим пари



Учените от университета в Йейл предизвестиха, че избягването на потреблението на избрани храни може дейно да понижи риска от инсулт и инфаркт. Научните специалисти споделиха рекомендациите си на формалния уеб страница на университета, написа здраве.то.

По-специално, учените считат, че с цел да се избегнат рискови съдови патологии е добре да спрете да купувате артикули с високо наличие на транс-мазнини. Според учените, най-опасните типове транс-мазнини се намират в чипса, бисквитите, пържените храни и печените артикули.

Транс мазнините са артикул от преправка на растителни мазнини. Според Световната здравна организация, когато те влязат в човешкото тяло, транс-мастните молекули изместват потребните мастни киселини от клетъчните мембрани, като по този метод нарушават естественото хранене на клетките и процеса на освобождение от отпадъчни артикули. Транс мазнините доста " замърсяват " черния дроб.

Учените създали заключението си за заплахите от транс-мазнините въз основа на изследване на статистиката за хоспитализация в щата Ню Йорк за интервал от 10 години.

" Когато хората лимитират потреблението на транс-мазнини, броят на пациентите със сърдечен удар и инсулт понижава с 6% ", споделят специалистите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР