Учените от Бристолския университет във Великобритания са установили, че физическите

...
Учените от Бристолския университет във Великобритания са установили, че физическите
Коментари Харесай

Британските учени откриха начин да победим старостта

Учените от Бристолския университет във Англия са открили, че физическите извършения са най-хубавото средство срещу остаряване, оповестява Science Alert.

Физическата интензивност снижава също риска от сърдечносъдови болести в преклонна възраст.

Учените са изследвали по какъв начин постоянните извършения въздействат на здравето на 1600 пълнолетни лица. Те са носили непрекъснато сензори за сърдечен темп в продължение на пет дни. След свалянето на сензорите учените са анализирали равнищата на физическа интензивност и общото здравословно положение на участниците в опита.

Специално внимание е отделено на фактори като наличието в кръвта на нездравословни субстанции, свързани с появяването на холестерин и концентрацията на интерлевкин-6, които дават отговор за възпалителните процеси в организма.

Доброволците, които са били физически най-активни, са имали и най-хубавите здравни индикатори, свързани със сърдечносъдовата система. Не е открита връзка сред избран тип упражнение и здравословното положение: и силовите тренировки и по-леките аеробни извършения като тичане, бързо вървене и плуване имат идентичен резултат. / “Мир 24 “ и БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР