Учените опровергаха широко разпространеното мнение, че се нуждаем от осемчасов

...
Учените опровергаха широко разпространеното мнение, че се нуждаем от осемчасов
Коментари Харесай

Ето колко трябва да спите, за да сте здрави

Учените опровергаха необятно публикуваното мнение, че се нуждаем от осемчасов сън.
Нещо повече, съгласно експертите е мит, че актуалният живот ограбва скъпото ни време в леглото. Ако и вие предпочитате да се приберете в дребните часове на нощта, не се тормозете, успокоиха американски учени, написа БГНЕС. Според тях е доста неправилно да се вземат хапчета за сън, тъй като той е по-къс поради всекидневието ни, малкия екран, интернет и така нататък
Учени от Университета на Калифорния в Лос Анджелис изследваха навиците на сън на три племена в Намибия, Танзания и Боливия, които били определени поради обичайния си метод на живот. Те не разполагат с всички аксесоари на актуалния човек и живеят по-скоро като предците ни.

В проучването взели участие 94 души. Средно те спали по 6 часа и 25 минути. Това е доста по-малко от осемте часа, които постоянно се предлагат в западните общества. Въпреки това те били в доста по-добро здраве, с по-добро кръвно налягане, по-здрави сърца, в сравнение с хората в индустриализираните общества.
Проучването, оповестено в списание „ Current Biology ”, също хвърля подозрение върху концепцията, че се опълчваме на природата, като оставаме будни след залез слънце.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР