Учените имат все повече доказателства, че размерът на талията ни

...
Учените имат все повече доказателства, че размерът на талията ни
Коментари Харесай

Какво разкрива талията за нашето здраве

Учените имат от ден на ден доказателства, че размерът на талията ни е основната информация за това с какви здравословни проблеми се борим. Очите може да са огледалото на душата, само че коремът е мястото в тялото ни, което съдържа най-вече информация за нашето здраве.

Оказва се, че би трябвало да измерваме талията и ханша освен при избора на размера на дрехата. Районът към талията ни крие доста вести за това какво не е наред с тялото ни, съгласно учените. Сърдечни болести, диабет или когнитивни нарушавания в по-късна възраст. И освен това!

Колкото е по-голяма е талията, имаме толкоз по-когнитивен спад

Авторите на публикация в British Jurnal of Nutrition ot месец Август тази година настояват, че измерването на съотношението талия-ханш при възрастните хора може да даде значима информация за техните познавателни качества.

В огромно изследване, извършено на територията на Германия, Италия и Франция, 5000 души сред 45 и 55 години бяха помолени да си създадат премерване на талията и бедрата. След това те организираха поредност от проби, с цел да ревизират езиковите си умения, паметта, способността за централизация и т. н. Оказа се, че колкото по огромен е размерът на талията на човек, толкоз по-лоши са резултатите от тестванията.

„ Докато от години е потвърдено, че затлъстяването предизвиква големи здравословни проблеми, ние показахме, че това вреди и на мозъка ни “, споделя един от създателите на публикацията.

Коремното затлъстяване унищожава тялото и мозъка!

Все повече изследвания демонстрират, че коремното затлъстяване е една от най-големите закани за нашето здраве. Колкото по-голям е талията на човек, толкоз по-голям е рискът от развиване на сърдечни болести и диабет.

Също по този начин обиколката на талията ви може да ви предубеждава за абдоминално затлъстяване (в региона на корема). Изследванията демонстрират, че натрупването на мастна тъкан в коремната област е директно обвързвано с редица смъртоносни болести!

Как можем да проверим дали нашата талия не става прекомерно огромна? Изследователи мерят съотношението на обиколката на талията към обиколката на бедрото. Не е наложително да вършим две измервания. Достатъчно е да проверим какъв брой сантиметра коремът ни има на най-изпъкналото място в региона на талията, на към 5 см над бедрата, благодарение на шивашка лента.

Жените не би трябвало да имат повече от 95 см в тази област, до момента в който мъжете - към 105 см. Това са в действителност оптимално допустимите размери! Жени, които имат обиколка на талията 96 см или повече са 80% по-склонни да развият разнообразни затруднения водещи до ранна гибел спрямо дами, които имат обиколка на талията по-малка от 86 см да вземем за пример! Нещо повече – всеки сантиметър от горната страна усилва съразмерно и риска от ранна гибел.

Ако талията ви ви е по-голяма /от 95 см/, коства си да помислите за започване на диета и да не забравяте да упражнявате постоянно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР