Ученик от калифорнийското градче Ла Каняда Флинтридж стана първият американски

...
Ученик от калифорнийското градче Ла Каняда Флинтридж стана първият американски
Коментари Харесай

14-годишен си купи състезателен Huracan

Ученик от калифорнийското градче Ла Каняда Флинтридж стана първият американски притежател на пистово Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo. 14-годишният Стивън Агахани се занимава професионално с картинг от 7 години и взе участие в надпревари от календара на Националната асоциация по авто спорт (NASA), оповестява The Drive.



Подразделението Lamborghini Squadra Corse показа Huracan за марковия шампионат Super Trofeo предишния септември. Автомобилът е създаден в съдействие с Dallara Engineering, която създава шасита за прототипи на сериите "Льо Ман ".



Huracan Super Trofeo Evo има аеродинамичен пакет от въглеродни влакна с покривен въздухозаборник и "плавник " като прототипите от LMP1 и болидите от Формула 1. Задвижват го 5.2-литров атмосферен V10 с мощ 620 к.с. и оптимален въртящ миг 577 Нм и шестстепенна секвенциална трансмисия Xtrac.



Състезателното Lambo завърта обиколка на пистата "Монца " за 1 мин. и 46.3 сек., със секунда и половина по-бързо от предшественика си. Цената на автомобила в Съединени американски щати е $295 000.









Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР