Ученическият парламент и младшите посланици на Европейския парламент от ЕГ

...
Ученическият парламент и младшите посланици на Европейския парламент от ЕГ
Коментари Харесай

ЕГ Иван Вазов подкрепи инициативата за набиране на средства за Радецки

Ученическият парламент и младшите посланици на Европейския парламент от ЕГ " Иван Вазов “ – Пловдив се включиха в поклонението пред паметника на Васил Левски във връзка 146-та годишнина от трагичната крах на Апостола на свободата. Възпитаниците на гимназията сервираха цветя пред паметника на Апостола и разпространяваха измежду присъстващите на поклонението жители една благородна самодейност - набирането на средства за именития параход " Радецки “, който е със статут на народен музей.

Корабът се намира на кей в региона на Козлодуйското пристанище. На всеки 5 години преди да възобнови плаванията си, той би трябвало да премине наложителен механически обзор, в противоположен случай ще прекрати активността си като плавателно средство. Желаещите да се включат в самодейността за ремонтирането на " Радецки “ могат да създадат подаяние на следната банкова сметка до 3 март 2019г.:

ДСК Банк ЕАД

ЦЧБ, гр. София, ул. " Московска " № 19

IBAN: BG23STSA93000024648152

BIC: STSABGSF

Сдружение " Енергийно бъдеще за България "

За набирането на средства за спасяването на кораба учениците на ЕГ " Иван Вазов “- Пловдив провеждат благотворителен базар за мартенички, който ще се организира в интервала от 25.02.2019г. до 01.03.2019 година в постройката на учебното заведение. Събраните средства ще бъдат дарени за ремонта на единствения плаващ музей в Европа, с цел да не остане единствено част от историята ни пламенният стих на патрона на гимназията Иван Вазов "...и " Радецки “ гордо плува над златни талази... “ и с цел да могат и идващите генерации да се допрян до величието на подвига и саможертвата на Българските борци за свободата на Отечеството.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР