Учени установиха, че хората с високи генетични показатели за горчиво

...
Учени установиха, че хората с високи генетични показатели за горчиво
Коментари Харесай

Изследване: Гените на вкуса влияят върху предпочитанията за храна

Учени откриха, че хората с високи генетични индикатори за горчиво нормално одобряват по-малко пълнозърнести храни спрямо хората с по-ниски индикатори, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

В същото време хората с генетична сензитивност към пикантни усети хапват по-малко зеленчуци, изключително червени и оранжеви.

Изследване, извършено измежду над 6200 души , е записало връзка сред някои гени, свързани с усета и желанията на хората към избрани групи храни.

Хранителният режим е комплициран и се въздейства от всичко - от просвета до стопанска система, сподели Джули Джървис , докторант в изследователския център " Джийн Майър " към университета Тафтс в Бостън, Съединени американски щати.

Хората постоянно не схващат за какво не обичат да одобряват храни, за които знаят, че са потребни за здравето като целени зеленчуци, означи Джървис. Затова разбирането на въздействието на някои гени хвърля светлина по тази тематика.

Изследователката показа резултатите от изследването на годишната среща на Американското сдружение по хранене. Проучването към момента не е рецензирано и оповестено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР