Учени от Япония и Италия публикуваха резултати от проучване, което

...
Учени от Япония и Италия публикуваха резултати от проучване, което
Коментари Харесай

Учени установиха как най-ефикасно се успокоява плачещо бебе


Учени от Япония и Италия разгласиха резултати от изследване, което демонстрира оптималния метод да се успокои плачещо бебе, написа уеб сайтът Обекти.бг.

Това се реализира, в случай че родителите вземат бебето на ръце, умерено го разхождат към пет минути и по-късно седнат и продължат да гушкат детето още пет до осем минути, пишат създателите на проучването в сп. " Карънт байолъджи ".

-->

" Средно 20-30 на 100 от бебета плачат прекомерно и заспиват мъчно без особена причина, което стресира родителите и даже води в дребна част от случаите до импулсивно малтретиране на детето ", се показва в обявата, предава Българска телеграфна агенция. Авторите са снимали родители, които гушкат, носят на ръце, люлеят децата си и лягат до тях в опит да ги успокоят и приспят, с цел да се откри най-ефикасното държание за усмиряване на бебетата. 

Учените акцентират, че бебешкият рев се повлиява от придвижването, а не от неподвижно гушкане в скута. Дори и денем петминутно придвижване подкрепя заспиването.

Оставянето в леглото на бебетата пет до осем минути, откакто са заспали, в множеството случаи оказва помощ децата да заспят надълбоко.

В проучването са взели участие 32 новородени на възраст до седем месеца и техните биологични майки в Япония и Италия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР