Учени от университета Ямагата в Япония откриха повече от 100

...
Учени от университета Ямагата в Япония откриха повече от 100
Коментари Харесай

Повече от 100 нови древни изображения бяха открити в перуанската пустиня Наска

Учени от университета Ямагата в Япония откриха повече от 100 нови линии в перуанската пустиня Наска.

Изследователският екип употребява композиция от теренна работа и разбор на данни, с цел да разпознава тези най-нови фигури, или геоглифи.

Работейки в партньорство с изследователския център IBM Thomas J Watson, екипът е съумял да употребява изкуствен интелект за сканиране на изображения от въздуха и за това, което те назовават „ биоморфни “ форми или форми, наподобяващи на растения, животни или хора.

Програмата Уотсън разпознава един от 143-те геоглифа, открити от изследователския екип – първият по рода си образец оценен от AI (изкуствен интелект) стратегия.

Линиите на Наска от дълго време съставляват интерес за археолозите от откриването им преди съвсем век. Дълги стотици метри, те се виждат най-добре от въздуха, а точната им цел към момента не е известна.

В книга от 1968 година озаглавена „ Колесницата на боговете “, се допуска, че геоглифите са били конструирани от античните нации като писти за кацане за извънземни.

Най-вероятно обаче, линиите са били свързани със сезонни събития, пътувания или астрономически церемонии. Изследователите откриха части керамика покрай някои от линиите.

Линиите на Наска бяха оповестени за обект на международното завещание на ЮНЕСКО през 1994 година, а някои от геоглифите датират от 500 година прочие н.е. Възрастта на новооткритите от изследователския екип фигури се прави оценка на 100 година пр.н.е.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР