Оочаст“ (артефакт, който не е на мястото си) е термин,

...
Оочаст“ (артефакт, който не е на мястото си) е термин,
Коментари Харесай

150 000-годишни тръби удивяват учените в Китай

„ Оочаст “ (артефакт, който не е на мястото си) е термин, който се ползва за десетки праисторически предмети, открити на разнообразни места по света, които демонстрират равнище на софтуерно развиване, което си опонира с епохата, в която са направени. Такива артефакти изнервят стандартните учени, носят приятност на феновете на завършения и разсънват диспути, написа The Mind Unleashed.

В китайската провинция Цинхай, в мистериозна пирамида, има три пещери, в които има тръби, водещи до солено езеро наоколо. Тръби също има под дъното на езерото и на брега. Железните тръби варират по размери, като някои са по-малки от съчка за зъби. Странното е, че наподобява, са направени преди 150 000 години.

Датирането е осъществено от Института по геология в Пекин и е посочило, че в случай че са правени от хора, то металът е стопяван преди 150 000 години. За датиране е употребена термолуминисценция – техника, която дефинира преди какъв брой време кристалните минерали са били изложени на слънце или са били загрявани. Досега се е считало, че хората са населили тази околност преди 30 000 години. Единствените заселници в познатата ни история са били номади, чийто метод на живот не би оставил следи от сходни структури.

Въпреки че някои се пробват да обяснят тръбите с естествени феномени, Янг Жи, помощник в Китайската академия за обществени науки, счита, че пирамидата е направена от интелигентни същества. Той не отхвърля и теорията, че в основата на всичко може да стоят антични извънземни, казвайки, че „ теорията е разбираема и би трябвало да ѝ се обърне внимание, само че посредством научни средства, които да я потвърдят “.

Една от другите теории е, че пирамидата е издигната от праисторически хора, чиито техники в строителството са изгубени през годините.

Тръбите водят към солено езеро, макар че наоколо има езеро-близнак със сладка вода. Околният пейзаж е изпълнен с камъни със странни форми. От земята излизат скали, които наподобяват счупени колони.

Тръбите са оценени в близка леярна и 8 % от материала не могат да бъдат разпознати. Останалата част е стоманен оксид, силициев диоксид и калциев оксид. Силициевият диоксид и калциевият оксид са артикули на дълготрайно взаимоотношение сред желязото и пясъка, което също приказва за античната възраст на тръбите.

Лю Шаолин, инженерът, който направил разбора, споделя, че „ резултатът прави мястото още по-мистериозно “. „ Тук природата е сурова. Няма непрекъснати поданици, пък камо ли съвременна промишленост, единствено пастири, минаващи на север от планината. “

И с цел да стане мистерията още по-голяма, излиза наяве, че някои от тръбите са мощно радиоактивни.

Други теории

Дзенг Жяндонг от Китайския отдел по земетресенията споделя, че е допустимо богата на желязо магма да се е издигнала от дълбините на Земята, прекарвайки със себе си желязото през пукнатини, в които то се е втвърдило във формата на тръби. Но той счита, че „ има нещо мистериозно в тези тръби “.

Други пък считат, че е допустимо стоманени седименти да са попаднали в пукнатините във времена на наводнения.

Интересна доктрина е, че тръбите са фосили на корени на дървета. При разбора на тръбите учените разкрили растителна материя и неща, които наподобяват пръстени на дървета. Това се свързва с една геоложка доктрина, съгласно която при избрани температури и химични условия корените на дърветата могат да претърпят диагенеза (трансформация от пръст в скала). Но към този момент не е ясно до каква степен тази доктрина може да се приложи за тези археологически находки.

Оригиналната публикация е оповестена в Epoch Times.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР