Учени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците,

...
Учени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците,
Коментари Харесай

Последни изследвания разкриха нещо много любопитно за близнаците какво правят в коремчето на мама преди раждане

Учени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците, а и всички други бебета се стремят към другарство още от майчината вътрешност. По-ранни проучвания са посочили, че бебетата се раждат със обществени качества и даже са подготвени да имитират жестове часове след появяването си на белия свят.
Италианският екип разширил проучването на тази догадка благодарение на модерна техника за наблюдение на плода. За задачата била употребена четиримерна ултразвукова графия, от която се получавали триизмерни видеозаписи на пет двойки близнаци в 14 и 18-ата седмица на бременността. Неродените деца още на 14-ата седмица си контактували по най-разнообразни способи, в това число като си допирали главичките, ръчичките или ръка-глава, глава-ръка.

Към 18-ата си седмица това другарство към този момент било толкоз интензивно, че близнаците докосвали по-често братчето/сестричето си, в сравнение с личното си тяло. В това занятие те прекарвали до 30 % от времето си. Видеоклиповете били с дълготрайност от 20 минути, като техниката разрешавала на откривателите да трансформират дълбочината на образното поле, честотата на фрагментите и ъгъла на „ снимане “.

Посредством кинематичен разбор била отсята опцията за инцидентни докосвания. Целенасоченото „ глезене “ траело по-дълго, дланите се забавяли.
Близнаците доста деликатно докосвали околоочната област на другия, също както при аналогичното деяние със личното лице, написа обекти.бг.
А ето и още няколко любопитни обстоятелства за близнаците, оповестени в dama.bg, които може би не знаете:
1. Близнаците могат да имат разнообразни татковци: Това обаче се случва извънредно рядко. Ако жена в овулация прави секс с двама разнообразни мъже и отдели няколко яйцеклетки, тя може да зачене две деца, които да споделят една вътрешност, само че не и един татко.

2. Средностатистическият близнак се ражда 2 кг и 400 грама: Тъй като близнаците постоянно се раждат прибързано, междинното им тегло при раждането е релативно ниските 2 кг и 400 грама.

3. Жените могат да бъде предразположени към двуяйчни близнаци: “Близнашкият ” ген разрешава на дамите да бъдат генетично предразположени към забременяване на двуяйчни близнаци, само че еднояйчните близнаци са постоянно резултат от инцидентно делене на яйцеклетката.

4. В Азия и Латинска Америка се раждат минимум близнаци: Не е известно на какво тъкмо се дължи, само че в латиноамериканските и азиатските страни има минимален брой близнаци на всеки 1000 раждания.

5. 18% от еднояйчните близнаци имат разнообразни водещи ръце: Ако вие сте левичари, а еднояйчният ви близнак е десничар, не сте сами – това се случва при над 18% от еднояйчните близнаци.

6. Майките на близнаци живеят по-дълго: При изследване по отношение на близнаците, заченати по натурален път, траяло от 1800 до 1970 година, данните посочили, че майките на близнаци живеят по-дълго от майките на деца, раждани независимо.

7. Почти половината от близнаците основават личен език: За да си споделят между тях, близо 40 % от близнаците си основават собствен личен език, който единствено те схващат.

8. Масачузетс е щатът, в който се раждат най-вече близнаци в Съединени американски щати: 4.5 на 100 от ражданията в Масачузетс, Съединени американски щати, е на близнаци.

9. Жените, които ядат млечни артикули, е по-вероятно да заченат с близнаци: Проучване, сравняващо бременността при дамите, които съблюдават вегански и невегански метод на живот, потвърдило, че дамите, които ядат млечни артикули имат 5 пъти по-голям късмет да заченат близнаци от веганите.

10. Пъпчетата и отпечатъците са най-хубавият метод да различите близнаците: Тъй като пъпчетата не са генетични (а зависят от метода, по който докторът отреже връвта), а отпечатъците се образуват от позицията на бебето в утробата, двете са отличен метод да разпознаете видимо идентични близнаци.

11. Близнаците стартират да си поддържат връзка при започване на втория триместър: Документирано е, че близнаците напълно предумишлено стартират да поддържат връзка между тях едвам в 14-тата седмица на бременността – специфичната им връзка стартира още като ембриони.

12. Майките на близнаци са по-високи: Връзката сред високите дами и раждането на близнаци евентуално е обвързвано с равнищата на инсулин, които ускоряват овулацията.

13. Най-много близнаци се раждат в Централна Африка: Бенин, страна в Централна Африка, става очевидец на повече от 27 раждания на близнаци на всеки 1000! Уау!

14. Близнаците могат да бъдат огледални облици един на различен: Ако еднояйчни близнаци се развиват в утробата, стоешком един против различен, те може да се трансфорат в огледални облици един на различен. Това би обяснило рождените белези на противоположни страни, използването на разнообразни ръце и други.

15. Вероятността да имате близнаци се е повишила с над 75 % през последните три десетилетия: Между 1980 и 2009, ражданията на близнаци в Съединени американски щати са нарастнали със 76%. Ако имате предпочитание за близнаци, имате шанс!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР