Учени от университета на Юта заключиха, че еволюцията на човека

...
Учени от университета на Юта заключиха, че еволюцията на човека
Коментари Харесай

Учени опровергаха хипотеза за човешката еволюция

Учени от университета на Юта заключиха, че еволюцията на индивида е станала в доста разнообразни от днешните екосистеми, заяви Физ.орг.

По този метод бе сложена под подозрение хипотезата, че предците на Хомо сапиенс са живели в условия, които са аналогични с тези в националния парк Серенгети в Танзания.

Били оценени данни за над 200 днешни общности бозайници в Африка и други над 100 изчезнали сходни общности, които са съществували в източната част на континента през последните 7 милиона години.

Оказало се, че преди 700 хиляди години общностите бозайници се различавали значително от срещащите се през днешния ден - имало огромно многообразие на хранещата се с растения мегафауна, да вземем за пример слонове, като освен това не преобладавали преживните животни, както през днешния ден.

Древните животни консумирали огромно количество растения и това асъдействало пожарите да са малко.

Преди към 1 милион години общностите бозайници почнали да припомнят повече днешните. Възможно е това да се дължи на комбинирания резултат от появяването на повече пасища и изсъхнал климат. Това на собствен ред довело до увеличение популацията на преживните животни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР