Учени от Обединеното кралство смятат, че най-накрая са разрешили един

...
Учени от Обединеното кралство смятат, че най-накрая са разрешили един
Коментари Харесай

Известният парадокс на черната дупка на Стивън Хокинг най-накрая е разрешен

Учени от Обединеното кралство считат, че най-сетне са разрешили един от известните парадокси на Стивън Хокинг, който се отнася до черните дупки. Тези обекти могат да съхраняват информация за големите звезди, които са ги основали и теоретично тя може да бъде извлечена, с цел да се научи за произхода на черната дупка.

Парадоксът на черната дупка на Стивън Хокинг

Според актуалните показа, които са в сходство с разпоредбите на квантовата механика, цялата информация във Вселената се резервира вечно, пише Live Science. Но както знаете, черните дупки притеглят всяка материя към себе си и я гълтам. Това значи, че цялата информация, която се съхранява в това вещество, изчезва. Също по този начин, известният физик Стивън Хокинг допуска, че черните дупки отделят специфичен тип топлинно излъчване, което по-късно е наречено излъчване на Хокинг, и това кара черната дупка да се изпари. Тоест теоретично всяка информация за звездата, основана от черната дупка, както и за други обекти, погълнати от черната дупка, изчезва. Но това опонира на законите на квантовата механика. Така поражда парадоксът на черната дупка на Стивън Хокинг или осведомителният абсурд на Хокинг.
Радиация на Хокинг
Учените работят върху решението на този абсурд в продължение на доста десетилетия, предлагайки от ден на ден и повече нови теории. Но създателят на новото проучване, Ксавие Калмет от университета в Съсекс, Англия, счита, че той и сътрудниците му най-сетне са намерили решение на този абсурд.

Според учения към този момент има по-ясно схващане за природата на физическия феномен, заради който информацията напуща умираща черна дупка. Ученият счита, че радиацията на Хокинг може да носи със себе си информация за това по какъв начин се е появила черната дупка.

„ Вярвам, че информация за първичното положение на черна дупка, както и за това коя звезда я е основала, може да бъде получена от информацията, съхранявана в радиацията на Хокинг “, споделя Калмет.
 Черна дупка Парадоксът на Хокинг Парадоксът на черната дупка на Хокинг Ученият счита, че радиацията на Хокинг може да носи със себе си информация за това по какъв начин се е появила черна дупка Снимка: NASA " Коса " в черна дупка
Вече няколко години ученият, дружно със свои сътрудници, взема решение осведомителния абсурд на Хокинг. Припомняме, Калмет показа своето изследване на парадокса на Хокинг, в което той твърди, че черните дупки имат по този начин наречените " квантови коси ".

Според проучването материята, погълната от черна дупка, би трябвало да остави едвам забележима квантова диря в околното гравитационно поле. Тоест тези " квантови косми " могат да съхраняват информация по време на гибелта на черна дупка.
Изчисленията, които Хокинг не е направил
Сега Калмет е решил да преразгледа изчисленията на Хокинг по отношение на топлинната природа на радиацията, която води до гибелта на черна дупка.

" Ние въведохме в изчисленията резултата на квантовата гравитация, т.е. описанието на гравитацията в сходство с разпоредбите на квантовата механика. Това е нещо, което Хокинг не е направил. Новите корекции в изчисленията са от решаващо значение за изпаряването на черна дупка. Този резултат трансформира лъчението на Хокинг по подобен метод, че то става нетермично. Тоест това излъчване може да съхранява информация ", споделя Калмет.

Ученият счита, че е съумял да стигне доста по-далеч в разрешаването на осведомителния абсурд на Хокинг, в сравнение с беше направено в предходното проучване.

" Определихме точния физически феномен, който кара информацията да напусне черна дупка, употребявайки радиация на Хокинг. Вярваме, че тази информация може да бъде извлечена. Но към този момент това не е допустимо заради обстоятелството, че такива технологии към момента не съществуват ", споделя Калмет.

Ученият счита, че към момента теоретично е допустимо да се ревизира неговата доктрина с помощта на симулации на черни дупки, които могат да бъдат основани на Земята.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР