Учени от Московския авиационен институт (МАИ) разработиха и патентоваха апарат,

...
Учени от Московския авиационен институт (МАИ) разработиха и патентоваха апарат,
Коментари Харесай

Почистване на околоземната орбита чрез поток от йони - възможно ли е

Учени от Московския авиационен институт (МАИ) създадоха и патентоваха уред, предопределен за безконтактно разчистване на околоземното пространство от галактически боклуци благодарение на въздействието на поток от йони.

Съответният документ е публикуван от Федералния институт по индустриална благосъстоятелност, с който ТАСС разполага. Космическият уред, посредством съществуването на бордова система за безконтактно влияние, основана на йонен инжектор, прави тип взаимоотношение с обекти представляващи галактически боклуци.
 Създадоха роботи, във формата на риби, които да чистят океана от пластмасови боклуци
Създадоха роботи, във формата на риби, които да чистят океана от пластмасови боклуци

Нанороботът е в положение да се движи във водата със скорост от към 0,15 км/час

" Този способ е друг от другите видове орбитални обслужващи галактически кораби, защото не се влиза в директно взаимоотношение със съответния обект (космически отпадъци), а работи съпровождайки го от несъмнено разстояние, т.е. без да влиза в директен контакт с него ", се отбелязва в патентните документи.

Изобретението е предопределено за унищожаване на галактически боклуци, най-вече изкуствени - неработещи спътници, фрагменти от обшивки, елементи от кораби - от работни орбити в безвредни. Създателите на новаторското галактическо устройството изясняват, че структурата на галактическия уред е опростена - за разлика от аналозите му - заради неналичието на средства за хващане и задържане на обекта (боклука).

Същевременно учените са съумели да покачат надеждността на осъществяване на дейностите на устройството. При посочения уред се " изключва пряк контакт с целевия обект, който нормално е в неконтролирано придвижване по отношение на центъра на тежестта си, което заплашва със (катастрофален) конфликт на обекти ", се споделя още в патентните документи.
 Американски учени сътвориха технология за
Американски учени сътвориха технология за " печатане " на къщи от рециклирани материали

Къщите може да са съгласно условията на притежателите и са с високо равнище на топлоизолация
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР