Учени от Масачузетския технологичен институт направиха нова разработка, която може

...
Учени от Масачузетския технологичен институт направиха нова разработка, която може
Коментари Харесай

Страдате от диабет? Направете си тази татуировка!

Учени от Масачузетския софтуерен институт направиха нова разработка, която може качествено да промени живота на хората с диабет.



А точно - татуировка със смисъл.

И това е забавно - Биорезонансът – машинация под маската на медицина - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Майкъл Страно и Бароне Пауъл измислили извънредно устройство, което отстранява всекидневно взимане на проби кръв от пръста за разбор. Точността на данните, получени благодарение на това устройство ще бъде доста висока, защото технологията на производството на това устройство е радикално друга от всичко, което е било преди този момент.

Смисълът на татуировката.

Първо, датчикът работи по следния метод: под кожата се намира сензор, който засича концентрацията на глюкоза и окислителни странични артикули от реакцията в тялото.

Устройство съставлява въглеродни нанотръби с корпуса на полимер. Този корпус е сензитивен към концентрациите на глюкоза.

При контакт с глюкозата, тръбичката стартира да флуоресцира. Интензитетът на флуоресценция демонстрира равнището на глюкоза в кръвта на пациента.

Плановете са за основаването на характерно мастило, което съдържа наночастици. Това мастила се инжектира подкожно с игли за татуиране.

Татуировката ще бъде краткотрайна. Валидността на знака е 6 месеца. След тов процедурата би трябвало да се повтори, защото мастилото ще загуби свойствата си и последователно се разтваря.

Един дребен инфрачервен екран се свързва със датчика за флуоресценция дешифрира индикаторите и оказва нуждата от дейности.

Тази технология е към момента в развой на създаване, само че има проби с животни и показаните резултати са обнадеждаващи. Да се ​​надяваме на триумф и благодарим на тези хора, които смятат за собствен дълг да създадат живота на милиони хора по-добър и по-удобен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР