Учени от Колумбийския университет в САЩ откриха начин за отглеждане

...
Учени от Колумбийския университет в САЩ откриха начин за отглеждане
Коментари Харесай

Създадоха изкуствена кожа от клетки на пациенти с изгаряния

Учени от Колумбийския университет в Съединени американски щати откриха метод за развъждане на кожа за пациенти, които се нуждаят от трансплантация след изгаряния. Резултатите от проучването са оповестени в списание Science.

Според специалистите към този момент е допустимо да се отглеждат фрагменти от кожа от кафези на пациент и да се отпечатват благодарение на 3D принтер. В този случай обаче формата на материала е стандартизирана и той би трябвало да бъде приспособен за всеки обособен човек, който е получил изгаряне. Учените са основали метод за развъждане на проби от кожа с всякаква форма - самостоятелно за всеки пациент.

На първия стадий от основаването на тестът учените сканират повредената тъкан с лазер, след което моделират стремежи откъс на компютър. На 3D принтер се основава скелет, върху който се вграждат кожни кафези на пациента. Върху скелето се нанася хранителната среда, нужна за растежа на тъканите.

Целият развой лишава към три седмици. Учените споделят, че са тествали този тип кожа върху лабораторни животни и са постигнали триумф: " Толкова е елементарно, едвам обуеш панталон на мишка. " Накрая създателите означават, че с цел да се премине към тествания на метода върху хора, би трябвало да се ревизира какъв брой бързо другите фрагменти от кожа ще се одобряват без отменяне от животните. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР