Учени от Калифорнийския университет - Дейвис са установили, че мъжките

...
Учени от Калифорнийския университет - Дейвис са установили, че мъжките
Коментари Харесай

Мъжките и женските сърца реагират различно на хормона на стреса

Учени от Калифорнийския университет - Дейвис са открили, че мъжките и женските сърца реагират по друг метод на хормон на напрежението, заяви " Сайънс адвансис ". 

За задачите на проучването експертите са употребявали създадена от тях техника за визуализиране на сърцето. 

Учените са изследвали химическите реакции на генетично модифицирани мишки към норадреналин - един от хормоните на напрежението. Той се задейства, когато тялото се активизира, с цел да се оправи с зараждаща опасност. По време на реакцията към хормона сърцата на гризачите са излъчвали светлина.

Първоначално не е следена разлика сред реакциите на женските и мъжките екземпляри към норадреналина. Възстановяването на естественото положение обаче е било по-бързо при женските сърца, в сравнение с при мъжките. Тази разлика в скоростта води до разлики в електрическата интензивност на сърцето, която е в тясна връзка с типовете аритмии.

Откритието дава опция да се дефинират аргументите за особеното развиване на аритмии при мъжете и дамите. Освен това може да се обясни разликата в реакцията на организма към медикаменти за сърце според от пола.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР