Учени от института Солк в Калифорния тестват вещества, чийто ефект

...
Учени от института Солк в Калифорния тестват вещества, чийто ефект
Коментари Харесай

Учени разработват лекарство срещу затлъстяване

Учени от института Солк в Калифорния тестват субстанции, чийто резултат върху човешкия организъм е подобен с този от физическите извършения, заяви Лента, като цитира СайънсАлърт.

Съединенията, обозначени като 516 и 14, могат да допринесат за понижаване телесното тегло на хора, които не са физически дейни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съединението 516 задейства гени, които способстват за изгаряне на мазнини в мускулните кафези, а съединението 14 кара клетките да разградят въглехидрати за произвеждане на сила. Тези метаболитни пътища по натурален път се задействат в подложения на физическо натоварване човешки организъм. Първият от двата препарата е предопределен за пациенти, наранени от мускулна дистрофия на Дюшен - генно заболяване, което се показва в прогресивно намаляване на мускулите, както и от латерална амиотрофична склероза, заболяването на Паркинсон и на Хънтингтън.

По думите на учените, съединението 516 се бори с хронично инфектиране на повредените тъкани, което е обвързвано с интензивен метаболизъм на захарта. Учените означават, че съединението 14 е средство против диабет и метаболитен синдром, който води до затлъстяване, високо кръвно налягане, високо равнище на кръвната захар и на неприятния холестерол.

В опити с мишки е открито, че препаратът усъвършенства чувствителността на организма към глюкозата и понижава телесната маса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР